Stealthing: Ποιοι κίνδυνοι απορρέουν από αυτή την σεξουαλική πρακτική;

158

Stealthing: Είναι μια σεξουαλική πράξη κατά την οποία ο ένας σύντροφος αφαιρεί το προφυλακτικό κατά τη σεξουαλική επαφή χωρίς τη συγκατάθεση του άλλου

Μπορεί να εμφανιστεί κατά τη διάρκεια οποιουδήποτε τύπου σεξουαλικής δραστηριότητας, όπως κολπικό, πρωκτικό ή στοματικό σεξ μεταξύ ανδρών ή γυναικών ή ανδρών και ανδρών.

Η κλοπή ή η αφαίρεση προφυλακτικού χωρίς τη συγκατάθεση του συντρόφου αποτελεί παραβίαση της εμπιστοσύνης και θέτει τον άλλο σύντροφο σε κίνδυνο:

Σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Monash στη Μελβούρνη σε 2000 άτομα, περίπου το 55% των γυναικών έχουν βιώσει το stealthing, καθιστώντας το ένα διαδεδομένο ζήτημα. Ωστόσο, πολλές περιπτώσεις δεν καταγγέλλονται και δεν δίνεται μεγάλη βαρύτητα ως αδίκημα.

Γιατί οι άνθρωποι κάνουν το stealthing;

Οι άνθρωποι μπορεί να εμπλακούν σε κλοπές για διάφορους λόγους, όπως να νιώθουν πιο ανδρωμένοι, να μην θέλουν να φορέσουν προφυλακτικό ή να δίνουν προτεραιότητα στην ευχαρίστησή τους έναντι της ασφάλειας και της ευημερίας του συντρόφου τους. Ωστόσο, η κλοπή είναι μια σοβαρή παράβαση που μπορεί να οδηγήσει σε σωματική, συναισθηματική και ψυχολογική βλάβη στον σύντροφο.

Ποια είναι τα προβλήματα υγείας που προκαλεί το stealthing;

Το stealthing μπορεί να έχει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις, όπως ακούσιες εγκυμοσύνες, ΣΜΝ, συναισθηματικό τραύμα και απώλεια εμπιστοσύνης στις στενές σχέσεις. Οι πιο άμεσοι κίνδυνοι από το stealthing είναι η έκθεση ενός συντρόφου που δεν γνωρίζει σε ΣΜΝ και, σε ετεροφυλόφιλες σχέσεις, η πιθανότητα μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης.

Αυτή η πρακτική μπορεί να προκαλέσει σοβαρές σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες όπως η σύφιλη, η γονόρροια και ακόμη και το HIV/AIDS. Μπορεί επίσης να επηρεάσει την ψυχική υγεία ενός ατόμου, καθώς η αφαίρεση του προφυλακτικού χωρίς τη συγκατάθεσή του αποτελεί εξευτελιστική και εξουθενωτική παραβίαση ενός σεξουαλικού συμβολαίου.

Χώρες που το έχουν ανακοινώσει παράνομο

Αρκετές χώρες έχουν αναγνωρίσει το stealthing ως έγκλημα, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Ελβετία, η Καλιφόρνια και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Στην Ινδία, εμπίπτει στην ενότητα 270 του Ινδικού Ποινικού Κώδικα (IPC), που αφορά τη σεξουαλική επαφή μεταξύ ενός μολυσμένου με HIV ατόμου και ενός μη μολυσμένου ατόμου χωρίς τη συγκατάθεση του τελευταίου και την αφαίρεση του προφυλακτικού χωρίς την άδειά τους.

Είναι κρίσιμο να αναγνωρίσουμε το stealthing ως παραβίαση της συναίνεσης και να διασφαλίσουμε ότι η κοινωνία και το δικαστικό σύστημα το αντιμετωπίζουν σοβαρά. Οι πρωτοβουλίες εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης μπορούν να ενθαρρύνουν υγιείς σεξουαλικές σχέσεις με σεβασμό, ενώ βοηθούν τους ανθρώπους να κατανοήσουν τους κινδύνους και τις επιπτώσεις της κλοπής.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ