Γάτες: 10 λόγοι για τους οποίους μπορείς να υιοθετήσεις

700

Ένα σημαντικό ποσοστό ανθρώπων στον κόσμο έχει μια ή και περισσότερες γάτες για κατοικίδιο. Αρκετοί πιστεύουν πως οι γάτες είναι δύστροπες, άτακτες αλλά αν καταλάβεις τη ψυχολογία τους, μετά δεν θα βρίσκεις λόγο να μην λατρέψεις αυτά τα πλάσματα

Ποιοι είναι οι λόγοι;

1. Είναι ανεξάρτητες

Οι γάτες από τη φύση τους είναι πλάσματα που δεν θέλουν επιτήρηση. Αυτό τις κάνει το ιδανικό κατοικίδιο για όσους λείπουν πολλές ώρες από το σπίτι, ζουν σε διαμέρισμα και γενικά δεν έχουν συγκεκριμένο πρόγραμμα. Μπορείτε να συνεχίσετε τη ζωή σας όπως πριν. Μπορείτε να την πάτε βόλτα αν θέλετε, αλλά και να μην την πάτε, δεν θα έχει πρόβλημα.

 2. Είναι αγαπησιάρες

Μπορεί να είναι ικανές να φροντίσουν τον εαυτό τους, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θέλουν αγκαλιές. Χωράνε ακριβώς πάνω στα πόδια σας και προσφέρουν πάντα ζεστασιά.

3. Κάνουν μόνες τους μπάνιο

Στις περισσότερες δεν αρέσει καν το νερό και δεν θα δεχτούν το μπανάκι σε καμία περίπτωση. Οπότε κάνουν μπάνιο μόνες τους και γλιτώνετε τα σημάδια που θα σας άφηνε η οποιαδήποτε προσπάθεια!

4. Δεν χρειάζεται να εκπαιδευτούν στο θέμα της τουαλέτας

Όχι μόνο κάνουν μόνες τους μπάνιο αλλά είναι και εκπαιδευμένες για το που θα κάνουν και την «ανάγκη» τους και το μόνο που χρειάζονται είναι η αμμολεκάνη τους. Επιπλέον, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ότι θα λερώσει μέσα αν αργήσετε να γυρίσετε στο σπίτι.

5. Είναι κυνηγοί

Η γάτα είναι η λύση για τα σκαθάρια, τις σαύρες, τις μύγες και τα ποντίκια. Είναι το Νο 1 εντομοαπωθητικό! Όσο υπάρχει αυτή, οι μικρότεροι ενοχλητικοί κάτοικοι του ζωικού μας βασιλείου δεν θα κάνουν την εμφάνισή τους.

6. Διασκεδάζουν και μόνες τους

Οι γάτες μπορούν να βρουν από μόνες τους άπειρα πράγματα για να περάσουν την ώρα τους και απασχολούνται με κουτιά, συρτάρια, παιχνίδια και ό,τι άλλο μπορεί να τους φανεί ενδιαφέρον.

7. Κάποιες φορές  βαριούνται

Οι γάτες κοιμούνται περίπου 15 ώρες την μέρα. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα νιώσετε τύψεις αν μία μέρα δεν θέλετε να σηκωθείτε από τον καναπέ ή το κρεββάτι.

8. Σώζετε μία ζωή

Ο μέσος όρος ζωής μιας γάτας στην Ελλάδα είναι 2 χρόνια. Σε ένα σπίτι μπορεί να φτάσει μέχρι τα βαθιά γεράματα.

9. Μπορεί να γίνει η «ψυχοθεραπεία» σας

Αν το γεγονός ότι σώζετε μία ζωή δεν σας φτάνει, να ξέρετε ότι σώζετε και τη δική σας ζωή. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι όσοι έχουν γάτα έχουν πολύ χαμηλότερη αρτηριακή πίεση καθώς και λιγότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν καρδιακά προβλήματα. Είναι το κατάλληλο ζωάκι με το οποίο μπορείτε να ηρεμήσετε μετά από μια δύσκολη μέρα χάρη στην θετική ενέργεια που σας μεταδίδει.

10. Είναι παρέα

Δεν μπορεί κανείς να το αρνηθεί αυτό. Είναι σύντροφος που θα σας κάνει ευτυχισμένους καθώς παράλληλα προσέχει την υγεία σας.

λογοι για να παρεις γατα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ