Γνωριμία με τους γονείς του; Τι πρέπει να κάνω για να «περάσω τις εξετάσεις»;

711

Η πρώτη επαφή με τους γονείς του συντρόφου σου είναι κάτι που μάλλον σε αγχώνει και μόνο στην ιδέα. Φοβάσαι το ενδεχόμενο μήπως και δεν ταιριάξεις στο οικογενειακό του περιβάλλον αλλά στην ουσία δεν είναι πέρα από μια απλή γνωριμία που θα έπρεπε να σε χαροποιεί καθώς ο σύντροφος σου, έχει επιλέξει να σε γνωρίσει στα πιο αγαπημένα του άτομα.

Επομένως, το μόνο που μένει είναι να σκεφτόμαστε θετικά και να ακολουθήσουμε κάποιες βασικές συμβουλές:

Προσπαθούμε να προσαρμοστούμε

Είναι σημαντικό να ζεστάνουμε την ατμόσφαιρα και να πηγαίνουμε με τα «νερά» τους, ακόμα και εάν πρέπει να δοκιμάσουμε ένα παράξενο φαγητό ή να απαντήσουμε σε μια ενοχλητική ερώτηση.

Σκεφτόμαστε θέματα συζήτησης 

Καλό είναι από πριν να έχουμε σκεφτεί μερικά ουδέτερα θέματα συζήτησης, όπως είναι οι ταινίες, τα χόμπι και μερικές ειδήσεις, ώστε να αποφύγουμε την αμηχανία. Συζήτηση περί πολιτικών, καλύτερα να αποφευχθεί.

Πάνω απ’όλα ψυχραιμία

Ας πάρουμε μια βαθιά ανάσα και ας υπενθυμίσουμε στον εαυτό μας ότι η επίσκεψη θα κρατήσει λίγες ώρες. Δεν πρέπει να χάσουμε τη ψυχραιμία μας για κανένα λόγο και να είμαστε χαλαρές και χαμογελαστές.

Προσφέρουμε τη βοήθεια μας 

Δεν λέμε να αποδείξουμε πως είμαστε οι καλύτερες νοικοκυρές αλλά θα είναι ωραίο να δείξουμε προθυμία να βοηθήσουμε στο τραπέζι και σε άλλες απλές δουλειές του σπιτιού.

Προσφέρουμε ένα συμβολικό δώρο

Δεν χρειάζεται να αγοράσουμε κάτι σύνθετο ή ακριβό, αλλά ένα απλό δώρο για να έρθουμε πιο κοντά. Μερικά λουλούδια, γλυκά ή ένα μπουκάλι κρασί μπορεί να δείξει την ευγνωμοσύνη μας για το γεύμα στο σπίτι τους.

Προσέχουμε το ντύσιμο μας

Η εικόνα μας στην πρώτη γνωριμία είναι σημαντική γι αυτό πρέπει να φροντίσουμε να έχουμε ένα ντύσιμο που δείχνει ότι σεβόμαστε τους γονείς του. Αποφεύγουμε σκισμένα τζιν και πολύ προκλητικά ρούχα.

Προσέχουμε τα θέματα των συζητήσεων

Θέματα θρησκείας, διαζυγίων ή πολιτικής καλύτερα είναι να αποφευχθούν στην πρώτη γνωριμία. Ωστόσο, όσο άγχος και να έχουμε, είναι σημαντικό να δείξουμε πως έχουμε διάθεση για κουβέντα και κυρίως πως δεν τους αγνοούμε.

γνωριμία με τους γονείς του

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ