Συνήθειες που κάνουν ζημιά στην επιδερμίδα μου και πως να τις αντιμετωπίσω

740

Υπάρχουν οι συνήθειες-τρόποι ζωής που βλάπτουν την επιδερμίδα σου χώρις να το καταλαβαίνεις. Προφυλάξου από την πρόωρη γήρανση γρήγορα αλλάζοντας κάποιες μικρές ενέργειες στην καθημερινότητά σου.

Δεν φοράς το αντηλιακό σου

Είναι ο πρώτος και ίσως ο σημαντικότερος τρόπος με τον οποίο βοηθάς το δέρμα σου να χάσει τη φρεσκάδα του πρόωρα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο ήλιος είναι η πρωταρχική αιτία της γήρανσης του δέρματος. Οι ακτίνες του μπορούν να φτάσουν μέχρι την επιδερμίδα μας ακόμη και σε μέρες με συννεφιά και βροχή. Να προσθέσουμε επίσης ότι ο ήλιος διαπερνά το γυαλί, γι’ αυτό είναι απαραίτητο να φοράμε αντηλιακό ακόμη και όταν είμαστε σε εσωτερικούς χώρους. Μην ξεχνάς, λοιπόν, να φοράς το αντηλιακό σας καθημερινά.

Αμελείς τη φροντίδα των χεριών και του λαιμού

Το πρόσωπό σου δεν είναι το μόνο που χρειάζεται προστασία και περιποίηση. Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο επηρεάζει και το δέρμα των χεριών και του λαιμού. Σε αυτά τα σημεία είναι εμφανή τα σημάδια της γήρανσης, όπως πανάδες, ξηρότητα και χαλαρότητα. Περιποιήσου τα χέρια και το λαιμό σου όπως το πρόσωπό σου, απλώνοντας καθημερινά ενυδατική κρέμα και αντηλιακό. Δεν είναι, βέβαια, απαραίτητο να αγοράσεις κάποιο προϊόν ειδικά για την περιοχή του λαιμού και των χεριών. Τα προϊόντα για το πρόσωπο δουλεύουν συνήθως εντάξει και σε αυτές τις περιοχές.

Πηγαίνεις για ύπνο χωρίς να βγάλεις το μακιγιάζ σου

Τονίζουμε αυτό το σημείο καθώς είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Μπορεί να είχες μια πολύ βαρυφορτωμένη μέρα και αισθάνεσαι πολύ κουρασμένη για να ξεβαφτείς πριν πέσεις στο κρεβάτι. Αυτό, ωστόσο, μπορεί να οδηγήσει σε σπυράκια και άλλες ατέλειες! Κατά τη διάρκεια της ημέρας, περιβαλλοντικές τοξίνες όπως η βρομιά και τα καυσαέρια εισέρχονται στην επιδερμίδα μέσω των πόρων. Γι’ αυτό και είναι απαραίτητο να πλένεις την επιδερμίδα πριν τον ύπνο. Χρησιμοποιήστε ένα καλό προϊόν ντεμακιγιάζ κι ένα σαπούνι προσώπου για να «σώσετε» το δέρμα σου. Για τις «ώρες ανάγκης» έχεις στο κομοδίνο σου ένα κουτί με μαντηλάκια ντεμακιγιάζ. Απλώς σκουπίσου και κοιμήσου.

Αλλάζεις συνεχώς τα προϊόντα περιποίησής σου

Αν είσαι απογοητευμένη με τη νέα σου αντιρυτιδική κρέμα επειδή θεωρείς ότι δεν δουλεύει, συνέχισε να τη χρησιμοποιείς για λίγο περισσότερο πριν βιαστείς να την πετάξεις. Αλλάζοντας το ένα προϊόν μετά το άλλο μπορεί να σε αφήσει με την εντύπωση ότι τίποτα δεν κάνει καλό στο δέρμα σου. Δώσε σε ένα νέο προϊόν τουλάχιστον 6 εβδομάδες προτού το απορρίψεις. Περίπου τόσος χρόνος χρειάζεται για να παρατηρήσεις κάποια αλλαγή στην επιδερμίδα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, χρειάζονται 30 μέρες μέχρι τα νέα κύτταρα να φτάσουν στο πάνω στρώμα της επιδερμίδας, γι’ αυτό και για να δούμε διαφορά στην υφή, στον τόνο και την καθαρότητα του δέρματος πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ένα προϊόν για πάνω από 1 μήνα. Αν, μάλιστα, το προϊόν περιέχει και αντιγηραντικά συστατικά, έχε περισσότερη υπομονή. Το δέρμα χρειάζεται περίπου 4 μήνες για να αναπαραγάγει κολλαγόνο και ελαστίνη.

Χρησιμοποιείς πολλά προϊόντα μαζί

Αν μία ενυδατική κρέμα είναι καλή, τότε αν τη συνδυάσουμε με ένα νέο σέρουμ, μια νέα τονωτική λοσιόν και μία νέα κρέμα νύχτας θα δούμε σίγουρα διαφορά προς το καλύτερο. Σωστά; Όχι απαραίτητα. Αν το δέρμα σου παρουσιάσει κάποιο ερεθισμό έπειτα από τη χρήση 5 καινούργιων προϊόντων, δεν θα ξέρεις ποιο απ’ όλα ενοχλεί την επιδερμίδα σου. Καλύτερα ξεκίνησε με ένα νέο προϊόν, κι έπειτα βάλε στη ρουτίνα σου ακόμη ένα καινούργιο κάθε δύο εβδομάδες. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσεις να καταλάβεις ποιο προϊόν ή ποιος συνδυασμός προϊόντων σου κάνει καλό ή κακό. Επιπλέον, θα γλυτώσεις και αρκετά λεφτά αγοράζοντας μόνο ό,τι πραγματικά χρειάζεσαι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ