Διάλεξε το κούρεμα που σου ταιρίαζει, ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου

1297

Τα μαλλιά είναι ένα από τα πιο δυνατά όπλα ομορφιάς σε μια γυναίκα. Θα έχεις παρατηρήσει όμως ότι δεν ταιριάζουν όλοι οι τύποι-κουρέματα σε όλες μας. Διάβασε και δες παρακάτω ποιος είναι το κατάλληλο κούρεμα για εσένα, ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου.

Στρογγυλό Πρόσωπο

Σ’ ένα πρόσωπο στρογγυλό πηγαίνουν καλύτερα τα ασύμμετρα μαλλιά. Απέφυγε ένα καθαρό «τετράγωνο» κούρεμα και προτίμησε ένα κούρεμα με «φυλάρισμα», δηλαδή με διάφορα μήκη. Απέφυγε τις αφέλειες στο μέτωπο και προτίμησε μια μακριά φράντζα στο πλάι.

hair

 

Μην επιχειρήσεις: κοντό και σγουρό μαλλί, αφού αυτό θα τονίσει το στρογγυλό σου πρόσωπο.

 

Οβάλ Πρόσωπο

Σ’ ένα οβάλ πρόσωπο ταιριάζουν σχεδόν όλα τα στιλ μαλλιών. Η δική μας πρόταση είναι ένα μαλλί ως το ύψος των ώμων ή μακρύτερο, με χωρίστρα στο μέσο. Προσθέστε λίγους κυματισμούς στα μαλλιά σου για ένα ανάλαφρο λουκ. Αν το πρόσωπό σου τείνει να δείχνει πολύ μακρύ, κόβοντας ίσιες αφέλειες στη γραμμή των φρυδιών θα δώσεις την εντύπωση του φάρδους. Το κοντό μαλλί δείχνει επίσης ωραίο σε οβάλ πρόσωπα. Επιχείρησε ένα τολμηρό κοντό κούρεμα με μεγάλη φράντζα.

hair

Τετράγωνο πρόσωπο

Για τετράγωνο πρόσωπο προτίμησε ένα χτένισμα σε μακρύ μήκος και με ελαφρούς κυματισμούς από τα αυτιά και κάτω, κάτι που θα απαλύνει την έντονη γραμμή του σαγονιού σου. Εναλλακτικά, δοκίμαστε ένα ίσιο χτένισμα σε μακρύ μήκος.

hair

Αν προτιμάς τα μαλλιά σου κοντά, επέλεξε ένα bob κούρεμα που «κλείνει» ακριβώς πάνω στο πηγούνι.

hair

Μην επιχειρήσεις: ένα τετράγωνο κούρεμα στο ύψος του πηγουνιού ή ίσιες αφέλειες κατά μήκος του μετώπου

Σχήμα Καρδιάς

Αν έχεις πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς και προτιμάς τα μακριά μαλλιά, θα σου πηγαίνει μια βαθιά χωρίστρα στο πλάι με μια μακριά πλαϊνή φράντζα.

hair

Για κοντά μαλλιά, προτίμησε ένα bob κούρεμα με κλείσιμο στο πηγούνι, ή ένα κούρεμα pixie με βαθιά πλαϊνή φράντζα.

hair

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ