Συμβουλές για να βελτιώσεις την αυτοσυγκέντρωση σου

561
Είναι εύκολο να πούμε τη φράση “τώρα θα κάτσω να διαβάσω” αλλά πόσες φορές βρίσκουμε αφορμές και πράγματα που μας αποσπούν την προσοχή και δεν καταφέρνουμε καν να ξεκινήσουμε το διάβασμα;
Για να καταφέρουμε να συγκεντρωθούμε καλύτερα και να μη χάνουμε άλλο χρόνο είναι σημαντικό να εφαρμόσουμε τα παρακάτω tips οργάνωσης.

1. Λίστες

Οι λίστες βοηθούν πολύ καθώς απαριθμείς τα πράγματα που έχεις να κάνεις πόσο μάλλον αν βάζεις και ένα χρονικό περιθώριο μέσα στο οποίο πρέπει να τα πραγματοποιήσεις.

2. Κλειστά Social Media/Notifications

Όλοι την έχουμε πατήσει, ειδικά όταν διαβάζουμε στον υπολογιστή και αφήνουμε ανοιχτά facebook, twitter κτλ. Στο κινητό, επίσης, που έχουμε και πολλές εφαρμογές οι ειδοποιήσεις ουκ ολίγες φορές μπορούν να μας αποσπάσουν την προσοχή και γι αυτό το λόγο είναι ανάγκη να τις κλείνουμε για λίγες ώρες.

3. Γραφείο «εν τάξει»

Φρόντισε, το γραφείο σου, να είναι τακτοποιημένο και καθαρό καθώς είναι πολύ σημαντικό, η επιφάνεια εργασίας όπου διαβάζουμε να μην είναι μες τη χαρτούρα και στα διάφορα αντικείμενα τα οποία μας θυμίζουν κάτι άσχετο.

4. Ήσυχος χώρος

Η ψυχική ηρεμία στο διάβασμα είναι το παν. Άν μένεις με την οικογένεια σου είναι δύσκολο κάποιες φορές να την εξασφαλίσεις, καθώς ακούς συνεχώς τα τηλέφωνα, τη τηλεόραση και τους άλλους να μιλάνε. Γι αυτό το λόγο μπορείς να πας να μελετήσεις σε μια βιβλιοθήκη όπου εκεί θα εστιάσεις την προσοχή σου στο διάβασμα και μόνο.

διάβασμα, αυτοσυγκέντρωση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ