Ποιες τροφές είναι σύμμαχοι της ψυχολογίας μας

674

Αρκετές φορές κατά τη διάρκεια μιας ιδιαίτερα απαιτητικής ημέρας η διάθεση και η ψυχολογία μας παίρνουν την κάτω βόλτα. Έχετε αναλογιστεί όμως πως υπάρχουν τροφές που μπορούν να βελτιώσουν την ψυχολογία μας, να μας απαλλάξουν από το άγχος και να ανεβάσουν την πεσμένη διάθεση μας; Στη συνέχεια θα δούμε μερικές από αυτές

Αν ξυπνάμε κακόκεφοι καλό θα ήταν να παίρνουμε για πρωινό δημητριακά με γάλα. Ο συνδυασμός αυτός εκτός από την καλή λειτουργία διαφόρων οργάνων, όπως το έντερο, βοηθά και στη διάθεση αφού απελευθερώνει εκείνες τις ορμόνες που μας κάνουν να αισθανόμαστε γεμάτοι αισιοδοξία.

Αν κατά τη διάρκεια της ημέρας έχουμε να αντιμετωπίσουμε ιδιαίτερα αγχωτικές καταστάσεις τότε η λύση βρίσκεται στη μαύρη σοκολάτα η οποία είναι αντιοξειδωτική και «κατευνάζει» τις ορμόνες που προκαλούν στρες.

Αν πάλι έχουμε έντονο το αίσθημα της κούρασης καλό θα ήταν να βάλουμε άμεσα στο διαιτολόγιο μας κάτι που να περιέχει σπανάκι το οποίο προσφέρει ενέργεια. Από την άλλη αν έχουμε έντονες ψυχολογικές μεταπτώσεις λόγω διαφόρων καταστάσεων καλό θα ήταν να τρώμε αρκετά συχνά μούρα που αυξάνουν το αίσθημα της ευεξίας.

Το μυστικό για το «φινάλε» μίας κουραστικής ημέρας είναι το χαμομήλι, το οποίο λόγω των φυσικών αγχολυτικών του ιδιοτήτων βοηθάει στη χαλάρωση των νεύρων και μας προσφέρει έναν ποιοτικό ύπνο απαραίτητη προϋπόθεση για ένα σωστό ξεκίνημα την επόμενη μέρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ