Τι κάνεις λάθος και χάνεται η μυρωδιά του αρώματός σου;

129

Αν έχεις παρατηρήσει πως το αγαπημένο σου άρωμα μετά από κάποια ώρα δεν μυρίζει πάνω στο δέρμα σου ίσως να φταις αποκλειστικά εσύ. Ένας λόγος είναι η πολυκαιρία αλλά υπάρχουν και άλλες τρεις αιτίες που συμβάλουν ώστε η αγαπημένη σου κολόνια να χάσει τη «δύναμή» της.

Ποια όμως είναι τα 3 συνηθέστερα λάθη;

Έχεις πάντα στο τσαντάκι σου το άρωμά σου

Ίσως να θέλεις να φρεσκάρεις το άρωμά σου, όταν βγαίνεις έξω ή αν βρεθείς κάπου επίσημα, όμως, θα πρέπει να ξέρεις πως μεταφέροντας στο τσαντάκι σου, παντού, το άρωμά σου κάθε φορά, όχι μόνο το εκθέτεις σε διαφορετικές θερμοκρασίες, αλλά προκαλείς συνεχώς την ανακίνησή του. Ανακινώντας το μπουκάλι, τα μόρια του αρώματος διασπώνται, διαταράσσοντας τη μυρωδιά του με την πάροδο του χρόνου. Αν σε κάθε περίπτωση, θέλεις να έχεις πάντα μαζί σου ένα άρωμα ενώ βρίσκεσαι εν κινήσει, μπορείς να δοκιμάσεις να βρεις το αγαπημένο σου άρωμα σε mini συσκευασία ή με rollerbar. Ακόμη μπορείς να προμηθευτείς μικρά μπουκαλάκια και να τα γεμίσεις με το αγαπημένο σου άρωμα, αφήνοντας το μπουκάλι με το άρωμα στο σπίτι.

Αφήνεις το άρωμά σου στο αμάξι σου

Ο χώρος- το σημείο που αποθηκεύεις τα αρώματά σου είναι καθοριστικός και για τη μυρωδιά τους. Οι υψηλές θερμοκρασίες, από τη μία πλευρά, επηρεάζουν τους χημικούς δεσμούς των μορίων του αρώματος, ενώ και οι αρκετά χαμηλές μπορούν επίσης να αλλάξουν τη μυρωδιά του πιο γρήγορα. Ιδανικά, τα αρώματα πρέπει να αποθηκεύονται σε δροσερό και σκοτεινό μέρος με θερμοκρασία δωματίου από 16 έως 22 βαθμούς. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να προσέξεις η αποθήκευση του αρώματος να μην γίνεται στο μπάνιο, στο αυτοκίνητο, κοντά σε παράθυρο ή οπουδήποτε με υψηλότερη/ χαμηλότερη θερμοκρασία.

Ψεκάζεις λάθος το άρωμά σου

Εδώ το λάθος είναι διπλό: Αφενός, το ψεκάζεις σε λάθος σημεία στο σώμα σου, αφετέρου, το ψεκάζεις σε μη καλά ενυδατωμένη επιδερμίδα. Απόφυγε με το που το ψεκάζεις να τρίβεις ή να πιέζεις τους καρπούς των χεριών σου, μιας και η τριβή αλλοιώνει τις νότες τους αρώματος και ψέκασέ το στα σημεία των παλμών (λαιμός, πίσω από τα αυτιά, το εσωτερικό των χεριών, ακόμη και πίσω από τα γόνατα). Για ακόμη μεγαλύτερη διάρκεια στο άρωμά σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μία ενυδατική λοσιόν σώματος που να έχει τις ίδιες νότες με το άρωμα.

Tip: Φρόντισε να έχεις ενυδατώσει καλά την επιδερμίδα την από πριν.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ