#BGFA2022: Αυτά είναι τα εστιατόρια με βραβευμένες ελληνικές κουζίνες για το 2022 στην Ελλάδα

137

Για 5η χρονιά, ο κορυφαίος θεσμός BestGreekFoodAwards.com, βράβευσε τους κορυφαίους από κάθε κατηγορία σε Ελλάδα και Κύπρο

Στην κατηγορία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ, διακρίθηκαν 6 επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα που έχουν συγκεντρώσει τις κορυφαίες κριτικές από το σύνολο των επισκεπτών που δοκίμασαν τα πιάτα τους.

Ας τους γνωρίσουμε πιο κάτω αναλυτικά:

NIKOS & MARIA RESTAURANT/Νάξος

Το οικογενειακό εστιατόριο, που χρονολογείται από το 1974 στο νησί της Νάξου, ξεκίνησε ο Νίκος και η Μαρία Μαργαρίτη, που από τότε αποφάσισαν να δώσουν στην παραλία της Πλάκας μία νέα πνοή, δημιουργώντας γεύσεις και αρώματα βασισμένα στην παράδοση. Την σκυτάλη ύστερα αναλαμβάνει ο γιος τους Μιχάλης, που συνεχίζει την πορεία του εστιατορίου με την ίδια φιλοσοφία.

Περιοχή: Νάξος

Διεύθυνση: Πλάκα, 84 300

Τηλ.: 22850 42670

Κατηγορία βράβευσης 2022: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Site: http://www.nikosmaria-naxos.com/

Facebook page: Nikos & Maria Naxos

Η επόμενη βραβευμένη ελληνική κουζίνα, διακρίθηκε για 5η συνεχόμενη χρονιά από τα BestGreekFoodAwards.com και βρίσκεται στο Μουζάκι Καρδίτσας!

ΚΕΡΑΜΑΡΙΟ/Μουζάκι Καρδίτσας

Μη στερήσετε από τον εαυτό σας την ευκαιρία να βρεθείτε στην ταβέρνα “Κεραμαριό”. Ο χώρος είναι παραμυθένιος, η τοποθεσία μοναδική, το φαγητό απλά υπέροχο. Στο menu θα βρείτε τόσο παραδοσιακά φαγητά από ντόπια υλικά, όσο και φαγητά της ώρας. Οδηγός κάθε πιάτου, πάντοτε η γεύση και τα αρώματα της τοπικής κουζίνας, αλλά και ντόπια κρέατα από τα βουνά των Αγράφων.

Περιοχή: Μουζάκι Καρδίτσας

Διεύθυνση: Δρακότρυπα

Τηλ.:  24450 61470

Κατηγορία βράβευσης 2022: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Site: www.keramario.gr

Facebook page: Κεραμαριό – Παραδοσιακή Ταβέρνα & Ξενώνας

Στην Κεφαλονιά, βρίσκεται η επόμενη βραβευμένη ελληνική κουζίνα. Πρόκειται για μια παραδοσιακή ταβέρνα μπροστά στη θάλασσα!

Klimatis/Κεφαλλονιά

Σ’ ένα μοναδικό σημείο στο νησί της Κεφαλονιάς, στην παραλία Λουρδάτα, ακριβώς μπροστά στην θάλασσα, βρίσκεται η ταβέρνα μας “Klimatis” η οποία σας περιμένει καθημερινά για να σας ταξιδέψει με τις μοναδικές και ποιοτικές γεύσεις που προσφέρει, αλλά και να σας κάνει να περάσετε όμορφες στιγμές.

Η ταβέρνα μας είναι κοντά σας για περισσότερα από 35 χρόνια και εξακολουθεί να προσφέρει σε ντόπιους και τουρίστες μοναδικές και ποιοτικές γεύσεις, έχοντας πάντα σαν στόχο την ικανοποίηση και του πιο απαιτητικού πελάτη…

Περιοχή: Κεφαλονιά 

Διεύθυνση: Παραλία Λουρδάτων, 28 100

Τηλ.: 26710 31151

Κατηγορία βράβευσης 2022: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Site: www.klimatiskefalonia.gr

Facebook page: Klimatis

Άλλη μια παραδοσιακή ταβέρνα με γνήσια σπιτική ελληνική κουζίνα σε νησί του Ιονίου. Η “Ελένη”, βραβεύτηκε για 3η συνεχόμενη χρονιά και βρίσκεται στην όμορφη Λευκάδα.

Ελένη/Λευκάδα

Η οικογενειακή ταβέρνα «Ελένη» δημιουργήθηκε το 2008 και γρήγορα απέκτησε πιστούς πελάτες, τόσο Λευκαδίτες, όσο και επισκέπτες του νησιού, οι οποίοι αναζητούσαν αγνές παραδοσιακές γεύσεις μαγειρεμένες με τις αυθεντικές συνταγές τους.

Στην Πλατεία της Καρυάς τους θερινούς μήνες και στον ειδικά διαμορφωμένο εσωτερικό χώρο μας το Χειμώνα, μπορείτε να απολαύσετε πιάτα ημέρας μαγειρεμένα με μεράκι και έμφαση στην ποιότητα.

Περιοχή: Λευκάδα

Διεύθυνση: Καρυά, 31 080

Τηλ.: 6978 869 630, 6932 236 897

Κατηγορία βράβευσης 2022: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Site: www.elenitaverna.gr

Facebook page: Ταβέρνα “Ελένη”

Στην Πάρνηθα η επόμενη γνήσια ελληνική κουζίνα. Ο “Λάιος” βραβεύτηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά και διαθέτει κρέατα από δική του φάρμα που βρίσκεται στην Αιτωλοακαρνανία.

Ο ΛΑΪΟΣ/Πάρνηθα

Η μοναδική ταβέρνα στην Αττική και ίσως και στην Ελλάδα, που κάνει στιφάδο γουρουνόπουλο, για τους φαν του είδους. Το πιάτο αυτό, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα κρεατικά από τη δική του φάρμα που βρίσκεται στην Αιτωλοακαρνανία, τον έχουν κάνει διάσημο σε όλη την Αττική.

Περιοχή: Πάρνηθα 

Διεύθυνση: Λεωφ. Κωνσταντίνου Καραμανλή 6, 136 72

Τηλ.: 210 2461261

Κατηγορία βράβευσης 2022: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Facebook page: Ταβέρνα “Ο λάιος” αγριογουρουνο στιφαδο

Instagram page: ΤΑΒΕΡΝΑ Ο ΛΑΪΟΣ

Και από την Πάρνηθα, στη Κοζάνη. Εκεί, υπάρχει η ταβέρνα “Άμπακος” που βρίσκεται στις βραβευμένες ελληνικές κουζίνες για 3η συνεχόμενη χρονιά!

Άμπακος/Κοζάνη

Με ελληνικά κρέατα και αρκετή μαεστρία, ο Άμπακος, κάνει περήφανη την πόλη της Κοζάνης, μιας και βρίσκεται στις κορυφαίες ελληνικές κουζίνες της Ελλάδας για τρία συνεχόμενα έτη. Εκατοντάδες είναι οι πελάτες που πηγαίνουν στην ταβέρνα/steakhouse και από άλλες περιοχές εκτός Κοζάνης. Μια καινοτομία του Άμπακου, είναι να δεις και να επιλέξεις πριν ψηθεί τη δική σου μπριζόλα ή κρεατικό. Τίμια πράγματα!

Περιοχή: Κοζάνη

Διεύθυνση: Κων/νου Καραμανλή 19, 50 100

Τηλ.: 24610 32231

Κατηγορία βράβευσης 2022: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Facebook page: Αμπακος Ταβέρνα-steakhouse

Instagram page: ampakos

Τι είναι ο θεσμός των BestGreekFoodAwards.com;

Για 5η χρονιά στην Ελλάδα, μέσα από το θεσμό των Best Greek Food Awards (BGFA) οι επισκέπτες/πελάτες των επιχειρήσεων κρίνουν και βραβεύουν τα καταστήματα που παρουσιάζουν υψηλή δημοφιλία ανά περιοχή στην κατηγορία τους.

Ο θεσμός των Best Greek Food Awards (BGFA), είναι ίσως ο πιο αντικειμενικός και αντιπροσωπευτικός για να επιλεγεί μια επιχείρηση, δεδομένου πως οι ίδιοι οι καταναλωτές επισκέπτονται, δοκιμάζουν και κατόπιν κρίνουν την ποιότητα των όσων δοκίμασαν, συνδυαστικά με την σχέση ποιότητας/τιμής, τη φιλικότητα του χώρου αλλά και το service που αντιμετώπισαν ως εμπειρία κατά την επίσκεψή τους.

Tα BGFA χρησιμοποιούν έναν ειδικά διαμορφωμένο αλγόριθμο που συλλέγει πληροφορίες από πηγές όπου καταναλωτές μπορούν να γράψουν ή να δώσουν θετική ψήφο για κάθε επιχείρηση που είναι στον χώρο της εστίασης.

Κατόπιν, έμπειροι τεχνικοί, μελετούν προσεκτικά τυχόν «σφάλματα» που πιθανόν να προκύψουν και τέλος «κρίνουν» την επιχείρηση που θα κερδίσει το βραβείο για τη χρονιά που διανύουμε.

Το διαδίκτυο ως μέσο που χρησιμοποιούν πλέον καθημερινά όλο και περισσότεροι Έλληνες, είναι μια αλάνθαστη πηγή πληροφοριών με πολλές και σημαντικές πληροφορίες για κάθε επιχείρηση που θα μας καθοδηγήσει στο σωστό σημείο για να φάμε, να πιούμε έναν καλό καφέ, να φάμε ένα ξεχωριστό παγωτό ή γλυκό, να γνωρίσουμε επιχειρήσεις που έχουν αντέξει στον χρόνο με τις παραδοσιακές τους γεύσεις ή ακόμα και να γλεντήσουμε μετά τον… γάμο μας (βλ. κατηγορία “κτήματα”).

Τα BGFA είναι ίσως ο μοναδικός θεσμός που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν, διότι το τελικό αποτέλεσμα και ο νικητής για κάθε χρονιά έχει καταγραφεί τους προηγούμενους μήνες μέσα από μηχανές αναζήτησης, εξειδικευμένα portal στον τομέα της εστίασης αλλά και τα social media.

Πως δημιουργήθηκαν τα BGFA

Και όλα αυτά ξεκίνησαν ένα βράδυ Παρασκευής, κάπου στο… κοντινό 2014, όταν μέλη της ομάδας του BGFA αναζητώντας ένα κατάστημα εστίασης με… “αντικειμενικά κριτήρια” και “βραβεύσεις” έπεσε -όντως- σε κατάστημα “βραβευμένο” αλλά όχι με πραγματικά και αντικειμενικά κριτήρια τελικά.

Τα μέλη της ομάδας εκείνο το βράδυ και αφού έφυγαν από το “βραβευμένο” κατάστημα, κατέληξαν να απολαμβάνουν από ένα σάντουιτς σε… καντίνα, αλλά έδωσαν υπόσχεση να αλλάξουν τον τρόπο που θα βρίσκει ο ενδιαφερόμενος ένα πραγματικά βραβευμένο κατάστημα…

Η ομάδα των Best Greek Food Awards στέλνει στους νικητές των βραβείων και για τη φετινή χρονιά τα θερμά της συγχαρητήρια.

Επισκεφθείτε το θεσμό εδώ: https://www.bestgreekfoodawards.com/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ