Πατάτες γεμιστές με λαχταριστή γραβιέρα, μπέικον και πιπεριά

111

Αν σας αρέσουν τα νόστιμα φαγητά αλλά είστε από τους τύπους που δεν τρελαίνεστε να μαγειρεύετε με τις ώρες η συνταγή που ακολουθεί γίνεται σε ελάχιστα λεπτά. Μπορεί να συνοδευτεί με μπύρα ή κρασί. (Ζαμπονοτυρόπιτα με φύλλο κανταϊφιού για να γλύφετε τα δάκτυλά σας).

Τα υλικά για τις γεμιστές πατάτες

4 πατάτες μέτριες, λίγο μακρόστενες, βιολογικής καλλιέργειας

4 φέτες μπέικον

1 πιπεριά Φλωρίνης σε κομματάκια (από κονσέρβα)

1 κτσ μαϊντανό ψιλοκομμένο

100 γρ. τριμμένη γραβιέρα

αλατοπίπερο

1 κτγ πάπρικα

λίγο λάδι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα (καλά πλυμένη) σε αλατισμένο νερό για 15΄. Θέλουμε να «κρατούν» στο πιρούνι. Τις αδειάζουμε σαν βάρκα και τις τοποθετούμε σε φωλιές από αλουμινόχαρτο. Τη σάρκα την πολτοποιούμε με το μπέικον, προσθέτουμε το λάδι και τα μπαχάρια. Ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά, αλλά κρατάμε λίγο, ελάχιστο, τυρί για από πάνω. Γεμίζουμε τις πατάτες και πασπαλίζουμε με το τυρί. Ψήνουμε σε μέτριο προς δυνατό φούρνο για περίπου 20΄. Λίγο σκόρδο στο μείγμα εντείνει τη γεύση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ