Η ιδανική δίαιτα για να χάσετε περισσότερο λίπος

814

Νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ειδικούς του Αμερικανικού Ινστιτούτου Υγείας και παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Ενδοκρινολογικής Εταιρείας δείχνει ποιο είναι το διατροφικό πρόγραμμα που μας βοηθά να απαλλαγούμε εγγυημένα από το επίμονο λίπος.

Στη σχετική δοκιμή συμμετείχαν 19 άτομα και οι ειδικοί παρακολουθούσαν στενά τους συμμετέχοντες ώστε να διασφαλίσουν ότι όλοι κατανάλωναν ακριβώς τον ίδιο αριθμό θερμίδων, λαμβάνοντας όμως τις θερμίδες αυτές από διαφορετικές πηγές.

Το crash test έγινε μεταξύ της δίαιτας με λίγα λιπαρά και της δίαιτας με λίγους υδατάνθρακες και οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η δίαιτα με λίγα λιπαρά είναι πιο αποτελεσματική ώστε να συρρικνωθούν τα αποθέματα λίπους στο σώμα.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα του BBC, τα άτομα που ακολούθησαν τη δίαιτα με λίγα λιπαρά έχασαν κατά 67% περισσότερο λίπος, ποσοστό εξαιρετικά εντυπωσιακό.

Όλοι οι συμμετέχοντες ήταν παχύσαρκοι και είχαν κατά μέσο όρο ποσοστό λίπους 40% στο σώμα τους όταν ξεκίνησε η δοκιμή.

Αρχικά, οι συμμετέχοντες ακολούθησαν για πέντε ημέρες ένα διατροφικό πρόγραμμα που περιελάμβανε 50% υδατάνθρακες, 35% λιπαρά και 15% πρωτεΐνες. Στη συνέχεια, για διάστημα έξι ημερών, οι μισοί ακολούθησαν τη δίαιτα με λίγα λιπαρά (72% υδατάνθρακες, 7% λιπαρά και 21% πρωτεΐνες) και οι άλλοι μισοί τη δίαιτα με λίγους υδατάνθρακες (30% υδατάνθρακες, 49% λιπαρά και 21% πρωτεΐνες).

Μετά το διάστημα των έξι ημερών, οι συμμετέχοντες έκαναν ένα διάλειμμα δύο εβδομάδων και στη συνέχεια οι δύο ομάδες ακολούθησαν την αντίθετη δίαιτα από πριν για έξι ακόμη ημέρες.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι η δοκιμή έγινε σε αυστηρά ελεγχόμενο περιβάλλον. Οι συμμετέχοντες κατανάλωναν τα ίδια γεύματα κατά τη διάρκεια της δοκιμής, κάτι που στην πραγματική ζωή μπορεί να οδηγήσει την προσπάθεια απώλειας βάρους σε αποτυχία. Για να έχει αποτέλεσμα η δίαιτα, απαιτείται μακροπρόθεσμη τήρηση των διατροφικών κανόνων.

Ο καρδιολόγος Δρ Aseem Malhotra σημειώνει επίσης ότι η πρόσληψη λιπαρών σε ποσοστό 7% είναι εξαιρετικά χαμηλή και μπορεί να στερήσει από τον οργανισμό πολύτιμα λιπαρά οξέα ή να αποτρέψει την απορρόφηση λιποδιαλυτών βιταμινών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ