Αληθινή ιστορία: Υπογονιμότητα με αίσιο τέλος

496

Η Δήμητρα γέννησε πρόωρα, στις 30 εβδομάδες, τα δίδυμα κορίτσια της, αλλά εκείνο που την ταλαιπώρησε περισσότερο είναι η υπογονιμότητα.

Αυτός είναι και ο λόγος που ζήτησε να μοιραστεί την ιστορία της, για να βοηθήσει και άλλες γυναίκες με θέματα υπογονιμότητας. Ο ειδικός που τελικά επέλεξε, στάθηκε με προσοχή πάνω από τα προβλήματά της, μελέτησε τις εξετάσεις της και δεν τη φόρτωσε με περιττά φάρμακα.

Η Δήμητρα σήμερα είναι μια τρισευτυχισμένη μαμά.

“Παντρεύτηκα πριν από 6 χρόνια. Από την πρώτη στιγμή προσπαθούσαμε να πιάσουμε παιδάκι, πράγμα που δεν γινόταν. Στην αρχή δεν αγχωθήκαμε, γιατί ο γιατρός μάς είπε ότι συνήθως μέσα σε 1-1,5 χρόνο το ζευγάρι πιάνει. Ο συγκεκριμένος γιατρός κιόλας, δεν με έβαλε να κάνω ΚΑΜΙΑ εξέταση, θεωρώντας ότι δεν έχω τίποτα και ότι είμαι μια χαρά και νέα.

Επειδή όμως κάτι δεν μου πήγαινε καλά, πήγα σε άλλο γιατρό, τον οποίο μου σύστησε ο ενδοκρινολόγος μου. Πολύ ευγενικός, μου ζήτησε να κάνω κάποιες εξετάσεις, στις οποίες φάνηκε ότι είχα ένα μικρό πρόβλημα με την ΑΜΥ μου.

Η ΑΜΥ είναι ο δείκτης γονιμότητας, σε τι φάση είναι η γυναίκα, αν έχει περιθώριο ή οχι. Εγώ είχα αρχίσει να έχω θέμα, ενώ και από τη μεριά της μαμάς μου είχα κληρονιμικότητα για πρόωρη εμμηνόπαυση. Η απάντησή του ήταν «Μην σε νοιάζει, μπορείς να κάνεις παιδί και 50 χρονών».

Με τι ωάριο όμως; Κάναμε σπερματέγχυση, δώσαμε 300€ και φυσικά δεν πέτυχε (είμαι σχέδον σίγουρη ότι δεν είχε καν υπολογίσει τις σωστές μέρες).

Μέσα στην απογοήτευση μου, πήγα σε άλλον γιατρό. Μου ζήτησε κι αυτός κάποιες εξετάσεις, μου έδωσε περιθώριο για εγκυμοσύνη, αλλά όταν πέρασαν 2-3 μήνες και δεν είχαμε αποτέλεσμα, μου είπε «δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο, παρά μόνο εξωσωματική».

Μια καλή μου φίλη τότε, μου πρότεινε να πάω στον Βασίλη Τσιλιβάκο, αφού και εκείνη κατάφερε να αποκτήσει παιδί χάρη σε αυτόν. Όντως πήγαμε με εξετάσεις 5 χρόνων. Τις είδε όλες και μόλις βλέπει την εξέταση με την ΑΜΥ, μου λέει «έχεις στην οικογένεια πρόβλημα με πρόωρη εμμηνόπαυση;». Μου λέει «αυτό φαίνεται από τις πρώτες εξετάσεις» και δεν το είχε δει (ή δεν ασχολήθηκε) ποτέ κανείς!

Ο άντρας μου είχε 3 διαφορετικά σπερμοδιαγράμματα. Το ένα ήταν πολύ κακό και όταν ο άντρας μου τον ρώτησε γιατί τόση διαφορά (γιατί νομίζαμε ότι ο άντρας μου έχει πρόβλημα), του λέει «στο διάστημα που έκανες την εξέταση, είχες πάρει αντιβίωση;» Πράγματι, είχε πάρει για το δόντι του! Δηλαδή, λεπτομέρειες που έδιναν εξήγηση για καθετί σε κάθε εξέταση.

Μου έδωσε και έκανα πολλές εξετάσεις στην κλινική του, γιατί έχει εργαστήρια και με τα πολλά είδαμε ότι η ΑΜΥ μου είχε καταρρεύσει, ίσα που προλάβαινα να κάνω κάτι.

Επίσης κάτι πολύ σημαντικό ακόμα, είναι ότι είχα Natural Killers. Αυτά είναι τοξικά κύτταρα που σκοτώνουν το σπερματοζωάριο, όταν μείνεις έγκυος. Δηλαδή, μπορεί και να είχα μείνει έγκυος, αλλά δεν θα το καταλαβαίνα, γιατί είχα αυτά. Οπότε σε πρώτη φάση έπρεπε να τα… εξολοθρεύσουμε! Αφού τα «σκοτώσαμε», ανέβηκε μια σταλίτσα η ΑΜΥ μου, αλλά επειδή ήταν και πάλι πολύ χαμηλή (είχα 0,6 και για να μείνεις φυσιολογικά έγκυος χρειάζεσαι 2 και πάνω) μου είπε ότι δυστυχώς θα έπρεπε να κάνω εξωσωματική και γρήγορα ώστε να προλάβω.

Αν και δεν χάρηκα με αυτό, το αποδέχτηκα.

Ευτυχώς, με βάση τον οργανισμό μου, δεν χρειάστηκε να πάρω τη μεγάλη δόση φαρμάκων. Ακολουθώντας τις συμβουλές του γιατρού αυτού, κατάφερα και έμεινα έγκυος και πριν από λίγες μέρες γέννησα τα δίδυμα κοριτσάκια μας!”.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ