Ο πονοκέφαλος φεύγει με…νερό

825

Αν υποφέρετε συχνά από πονοκέφαλο, δοκιμάστε να βάλετε μία νέα συνήθεια στη ζωή σας. Ξεκινήστε σταδιακά να πίνετε περισσότερο νερό. Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι η επαρκής κατανάλωση νερού μειώνει τη σοβαρότητα του πονοκεφάλου αλλά και της ημικρανίας. Όπως είναι επόμενο με τον τρόπο αυτό μειώνεται και η ανάγκη για φάρμακα Η μελέτη έγινε από στο Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ, στην Ολλανδία. Οι επιστήμονες συμπέραναν ότι επτά πρόσθετα ποτήρια νερό την ημέρα είναι αρκετά για να ελαττωθεί η ένταση του πονοκεφάλου και να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής των ανθρώπων που αρκετά συχνά εκδηλώνουν κεφαλαλγίες.

Η μελέτη δεν έγινε τυχαία. Διεξήχθη έπειτα από μία παρατήρηση. Οι επιστήμονες πρόσεξαν πως ένας ασθενής που αναγκάστηκε να αυξήσει την κατανάλωση νερού λόγω ουρολογικού προβλήματος, είδε τις ημικρανίες του να αραιώνουν και να γίνονται πιο υποφερτές. Έτσι, επιστράτευσαν περισσότερους από 100 εθελοντές, οι οποίοι παρουσίαζαν συχνά μέτριους ή δυνατούς πονοκεφάλους, συμπεριλαμβανομένων πάντα και των ημικρανιών.

Στους εθελοντές δόθηκαν διάφορες οδηγίες για να καταπραΰνουν τον πόνο, όπως να μειώσουν το στρες, να κοιμούνται περισσότερο και να αποφεύγουν την καφεΐνη. Στους μισούς από αυτούς, συνέστησαν παράλληλα να αυξήσουν την συνηθισμένη πρόσληψη των υγρών τους κατά 1,5 λίτρο νερό την ημέρα. Μετά από τρεις μήνες, όσοι έπιναν περισσότερο νερό, είχαν παρουσιάσει σημαντική βελτίωση της κατάστασής τους. Αν και εσείς υποφέρετε από πονοκεφάλους και ημικρανίες δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε να πίνετε επτά ποτήρια νερό περισσότερα, από ότι συνηθίζατε να πίνετε την ημέρα, και να ανακαλύψετε ιδίοις όμμασι αν τα αποτελέσματα θα ταυτιστούν με αυτά της έρευνας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ