Προσοχή στα ζαχαρούχα αναψυκτικά… Βλαβερή η κατανάλωσή τους σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα!

787

Τα αναψυκτικά έχουν διασυρθεί τον τελευταίο καιρό και… δικαίως!

Στην Αμερική ήδη έχει ξεκινήσει μια μεγάλη συζήτηση σχετικά με τις βλαβερές επιπτώσεις από την κατανάλωση αναψυκτικών με πρόσθετα ζάχαρης. Μάλιστα, στο Σαν Φρανσίσκο πρόσφατα εγκρίθηκε η επιβολή τοποθέτησης ειδικής προειδοποίησης στις διαφημίσεις τέτοιων αναψυκτικών. Η ένδειξη αναφέρει “Η κατανάλωση αναψυκτικών με προσθήκη ζάχαρης οδηγεί σε παχυσαρκία, διαβήτη, και φθορά των δοντιών”.

Αλλά πόσο βλαβερά είναι πραγματικά είναι αυτά τα αναψυκτικά; Λοιπόν, σύμφωνα με μια νέα ανάλυση από το Tufts, εκτιμήθηκε ότι 184.000 θάνατοι παγκοσμίως κάθε χρόνο οφείλονται σε αυτά! Συνεπώς…. ναι, είναι πραγματικά βλαβερά!

Το δελτίο Τύπου περιγράφει λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο οι ερευνητές κατέληξαν στα συμπεράσματα αυτά:

– Οι εκτιμήσεις της κατανάλωσης έγιναν από 62 διατροφικές μελέτες, συμπεριλαμβάνοντας 611.971 άτομα, που διεξήχθησαν μεταξύ του 1980 και του 2010, σε 51 χώρες. Μαζί συνεκτιμήθηκαν και τα εθνικά στοιχεία αναφορικά με την κατανάλωση ζάχαρης από 187 άλλες χώρες.

– Οι μετα-αναλύσεις τους βασίστηκαν σε ήδη δημοσιευμένα στοιχεία σχετικά με τις επιβλαβείς συνέπειες κατανάλωσης ζαχαρούχων αναψυκτικών. Οι ερευνητές υπολόγισαν την άμεση επίδραση στο διαβήτη και την παχυσαρκία, συσχετίζοντας παράλληλα τα αναψυκτικά με επιπτώσεις στα καρδιαγγειακά νοσήματα και τον καρκίνο.

Σαν τελικό συμπέρασμα, εκτιμάται ότι τα ζαχαρούχα ποτά προκαλούν ετησίως:

– 133.000 θανάτους από διαβήτη
– 45.000 από καρδιαγγειακές νόσους
– 6450 από καρκίνο

Φυσικά, η επίδραση των ζαχαρούχων ποτών διέφερε σημαντικά μεταξύ πληθυσμών και ηλικιακών ομάδων. Οι Ιάπωνες ηλικίας άνω των 65 ετών επηρεάζονται λιγότερο από 1% ενώ αντίθετα , το αντίστοιχο ποσοστό των Μεξικανών ενηλίκων ηλικίας κάτω των 45 ανέρχεται σε 30%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ