5 διατροφικές λύσεις για να κοιμηθείς άνετα το βράδυ

629

Πολλές φορές πέφτεις για ύπνο με γεμάτο στομάχι, μετά από κατανάλωση αλκοόλ και το πρωί ξυπνάς χωρίς να νιώθεις ότι έχεις ξεκουραστεί αρκετά. Δεν ευχαριστήθηκες καθόλου τον ύπνο που έκανες και αισθάνεσαι το στομάχι σου βαρύ. Διάβασε παρακάτω tips για γλυκά όνειρα.

1. Απέφυγε τα μεγάλα και βαριά γεύματα με πολλά μπαχαρικά αμέσως πριν πέσεις για ύπνο. Φρόντισε να παίρνεις το βραδινό σου περίπου δύο ώρες πριν από τον ύπνο και προτίμησε γεύματα με αυγά, πουλερικά ή γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν αισθάνεσαι πείνα πριν κοιμηθείς μπορείς να πάρεις ένα ελαφρύ σνακ, όπως ένα σάντουιτς με γαλοπούλα, ένα μικρό μπολ δημητριακά ολικής αλέσεως με γάλα ή γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, ένα τσάι χαμομήλι κ.ο.κ.

2. Απέφυγε το αλκοόλ. Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν πως το ποτό πριν από τον ύπνο θα τους βοηθήσει να ηρεμίσουν και κοιμηθούν. Παρόλο που θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς πιο γρήγορα, το ποτό στην πραγματικότητα μειώνει την ποιότητα του ύπνου σου. Όπως και με το φαγητό, αν θα πιείς αλκοόλ φρόντισε να πιείτε 2-3 ώρες πριν από τον ύπνο.

3. Μην κάνεις άσκηση αργά το βράδυ. Η καθημερινή άσκηση 20-30 λεπτών είναι απαραίτητη για έναν καλό ύπνο. Φρόντισε, όμως, να προγραμματίζεις την άσκησή σου το πρωί ή νωρίς το απόγευμα. Όταν ασκείς το σώμα ενεργοποιείται και η θερμοκρασία του σώματος ανεβαίνει. Αντίθετα, μια πιο χαμηλή θερμοκρασία σώματος προωθεί τον ύπνο. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να περάσεις όλο το βράδυ στον καναπέ. Μια χαλαρή άσκηση, τεντώματα ή ασκήσεις yoga δεν βλάπτουν.

4. Απέφυγε την κατανάλωση πολλών υγρών πριν πάς για ύπνο. Είναι αυτονόητο πως όταν δεν κατανάλωσες πολλά υγρά πριν κοιμηθείς, δεν θα χρειαστεί να διακόψεις τον ύπνο σου για βραδινές επισκέψεις στην τουαλέτα.

5. Χάσε κιλά. Αν έχεις επιπλέον κιλά, ο ύπνος είναι ακόμη ένας λόγος για να τα χάσεις. Η απώλεια κιλών φαίνεται πως βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου, περιορίζει το ροχαλητό, ενώ μειώνει ακόμη και την άπνοια στα πάσχοντα άτομα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ