COVID-19: Πως επηρέασε την ψυχική υγεία στην Ελλάδα

458

Πρόσφατη έρευνα της Sentio Solutions δείχνει την ψυχική υγεία του 40% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα να έχει χειροτερέψει από τη στιγμή που ξεκίνησε η καραντίνα με κυριότερες ανησυχίες το στρες και την αβεβαιότητα του μέλλοντος καθώς ανησυχία και φόβο μήπως αρρωστήσει μέλος της οικογένειάς τους.

Τι μέτρα παίρνουν για αυτό; Ποιοι είναι οι κύριοι παράγοντες ανησυχίας;

Την έρευνα διεξήγαγε η Sentio Solutions, η οποία από την αρχή της εξάπλωσης του ιού προσπαθεί να βρίσκει λύσεις και να φτιάχνει προγράμματα για την ψυχολογική υποστήριξη οποιουδήποτε έχει ανάγκη.

Σε αυτό το πλαίσιο, συνεργάστηκε με την Α’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και δημιούργησε έναν οδηγό με πρακτικές συμβουλές και οδηγίες, για να βοηθήσει όλους τους πολίτες να διαχειριστούν το στρες και την ανασφάλεια που βιώνουν. Ο οδηγός έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής και παρέχεται δωρεάν.

Παράλληλα, τις επόμενες εβδομάδες θα λανσάρει το Feel Relief και στην Ελλάδα. Το Feel Relief είναι ένα νέο πρόγραμμα τηλεψυχιατρικής το οποίο έχει σχεδιαστεί ειδικά για να βοηθήσει κάθε άνθρωπο να ανταπεξέλθει στο έντονο στρες και την ανασφάλεια την εποχή της COVID-19 πανδημίας, το οποίο προς το παρόν είναι διαθέσιμο στην Αμερική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ