ΔΩΡΕΑΝ το ηλεκτρονικό βιβλίο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου και της Dr Νατάσσας Πιπεροπούλου

401

ΔΩΡΕΑΝ το ηλεκτρονικό βιβλίο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου και της Dr Νατάσσας Πιπεροπούλου με τίτλο: «Εισαγωγή στη Διοίκηση Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης»

Σήμερα γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων ακούσαμε τις σχετικές ανακοινώσεις για την επαναλειτουργία των Σχολείων της Πατρίδας μας, φέρνουμε στην προσοχή σας το βιβλίο που συνέγραψαν ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος και η κόρη του Dr Αναστασία-Νατάσσα Πιπεροπούλου  η οποία είναι Ψυχολόγος στο ΕΕΕΕΚ Πειραιά.  

Καθώς ο “κορονοϊός” μας “έκλεισε” στα σπίτια μας για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες της καθημερινότητας που αυτή η νέα κοινωνική πραγματικότητα έχει φέρει όχι μόνο στην Πατρίδα μας αλλά σε όλη την Υφήλιο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, γονείς και παιδιά, και φυσικά οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων τον ελεύθερο χρόνο και να διαβάσουμε κάποια ενδιαφέροντα βιβλία.  

Το βιβλίο είναι γραμμένο στην Αγγλική γλώσσα και κυκλοφορεί παγκοσμίως από τον Άγγλο – Γερμανό – Δανέζικο Διεθνή Εκδοτικό Οίκο Bookboon.com σε ψηφιακή μορφή.

Ο τίτλος του βιβλίου είναι «Managing Primary and Secondary Schools – A Primer”  (σε ελεύθερη μετάφραση: «Εισαγωγή στη Διοίκηση Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης»)

Όσοι και όσες το επιθυμούν μπορούν να αποκτήσουν το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό βιβλίο ΔΩΡΕΑΝ και να το «κατεβάσουν» σε μορφή PDF από τον παρακάτω σύνδεσμο:

bookboon.com/en/managing-primary-secondary-schools-ebook

Το βιβλίο δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην Παιδεία όπως αυτή αναπτύχθηκε στον δικό μας χώρο στην Αρχαία Ελλάδα, το λίκνο του Δυτικού Πολιτισμού, και αποδίδοντας την δέουσα για ιστορικούς λόγους προσοχή σκιαγραφεί τα θέματα παιδείας στην Αρχαία Κίνα και στην Ινδία.

Το ψηφιακό βιβλίο ερευνά σε παγκόσμια κλίμακα τα εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά δεδομένα επιχειρώντας μία πρωτότυπη διασύνδεση των θεμάτων της Επιστήμης και Τέχνης του Μάνατζμεντ και της Παιδείας. Στο βιβλίο γίνεται σύντομη αλλά κατατοπιστική περιήγηση στα σημερινά συστήματα Παιδείας καθώς και αναλυτική αναφορά στην «ειδική αγωγή» σε επιλεγμένες χώρες της Ευρώπης, της Βορείου και Νοτίου Αμερικής, της Αφρικής, της Ασίας, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

Το ηλεκτρονικό βιβλίο που συνέγραψαν πατέρας και θυγατέρα πρωτοτυπεί καθώς παρουσιάζει την Διοίκηση ως Επιστήμη και Τέχνη προσφέροντας ανάγλυφα, τεκμηριωμένα από την Διεθνή Βιβλιογραφία, τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν Διεθνώς το πρότυπο επιτυχημένων Διοικητών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πρόκειται για πρωτοποριακό σύγγραμμα από δύο Έλληνες επιστήμονες που εμπλουτίζει την παγκόσμια βιβλιογραφία καθώς είναι γραμμένο στα Αγγλικά.

Βιβλίο χρήσιμο σε φοιτητές Πανεπιστημίων, στελέχη και εκπαιδευτικό προσωπικό Γενικής Παιδείας και «Ειδικής Αγωγής» καθώς και σε γονείς παιδιών που είναι μαθητές και μαθήτριες σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια  όπως στο ευρύτερο αναγνωστικό κοινό που ενδιαφέρεται να ενημερωθεί σχετικά με τις παγκόσμιες δομές και δεδομένα της σύγχρονης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι δύο συγγραφείς με ιδιαίτερη βαρύτητα σε ειδική σελίδα, αφιερώνουν το βιβλίο τους:

«Στους μαθητές μας που δίνουν ιδιαίτερα νοήματα στη ζωή μας…»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ