Στέλιος Αγγελίδης: Ο γιατρός που λέει Όχι – Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης

1370

O Στέλιος Αγγελίδης είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και εξειδικεύτηκε στο νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός» στη Δερματολογία – Αφροδισιολογία

Διετέλεσε βασικός ομιλητής και εκπαιδευτής σε πάρα πολλά συνέδρια, ανάμεσα σε Ελληνες και ξένους επιστήμονες και είναι από τους πιο εξειδικευμένους γιατρούς στην Κοσμητική Δερματολογία.

Από το 2011 είναι ο ιδρυτής και επιστημονικός διευθυντής του κέντρου Κοσμητικής Δερματολογίας NARCISSUS στην Ελλάδα και διατηρεί ιατρείο και στην Κύπρο.

Είναι ο πρώτος Ελληνας γιατρός που έκανε παγκόσμια κλινική μελέτη και συγγραφή βιβλίου, «Ογκομετρική Αποκατάσταση με PRP», για την ογκομετρική αποκατάσταση με αυτόλογα εμφυτεύματα (PRP).

Ακούω γύρω μου ότι είστε ο γιατρός που αντιστέκεται στην υπερβολή;

Ναι, μου ζητούν να κάνουν περισσότερα και δεν τις αφήνω. Μόνο τα απαραίτητα με στόχο πάντα ένα πολύ φυσικό αποτέλεσμα. Αυτό το τεχνητό που βλέπω συνεχώς γύρω μου δε μου αρέσει καθόλου και θεωρώ ότι αφαιρεί από την ομορφιά και προσθέτει χρόνια, διότι είναι το «πειραγμένο – απροσδιόριστο».

Πώς κάνετε τότε τις γυναίκες πιο όμορφες;

Τις κάνω να φαίνονται πιο όμορφες προβάλλοντας και αναδεικνύοντας τα πιο ωραία χαρακτηριστικά τους.
Τις κάνω να αγαπήσουν τα δυνατά τους σημεία και να απαγκιστρωθούν από τις ατέλειές τους. Η ομορφιά αντανακλάται από μέσα μας όταν μας αρέσει ο εαυτός μας.

Πόσο σημαντική είναι η επαφή με τον πελάτη;

Είναι το σημαντικότερο απ’ όλα. Πρώτα πρέπει να είμαι ψυχολόγος, να μιλάω στην ψυχή τους, και μετά αισθητικός δερματολόγος. Με ενδιαφέρει να ομορφαίνω ανθρώπους και όχι απλά σημεία.
Αυτό που κάνετε σήμερα είναι αυτό που επιθυμούσατε να κάνετε στη ζωή σας;

Το αντικείμενο που κάνω σήμερα, όταν πήρα την απόφαση μόνο σαν επιθυμία υπήρχε στη φαντασία μου, μιας και τότε η Αισθητική Δερματολογία δεν υπήρχε σαν οντότητα. Το σημερινό μου επάγγελμα είναι για μένα κάτι σαν «χόμπι». Με εκφράζει και με γεμίζει ταυτόχρονα.

Ποιοι είναι οι παράγοντες που συντέλεσαν στην τόσο επιτυχημένη πορεία σας;

Η αγάπη και ο σεβασμός ο οποίος έχω για το γυναικείο φύλο, γι’ αυτό και έχω ειδικευτεί στο να μην «παραμορφώνω».

Ποιο είναι το όπλο του ανθρώπου για να αλλάζει τη μοίρα του;

Το όπλο του ανθρώπου για να αλλάξει τη μοίρα του είναι βασικά να πιστέψει στον εαυτό του, να έχει όραμα και να φανταστεί με λεπτομέρειες το πού θα ήθελε να φθάσει και πώς θα γίνεται καλύτερος. Και φυσικά, να μην σταματήσει να διδάσκεται συνεχώς.

Ποια είναι η χρησιμότητα της δουλειάς που κάνετε;

Η χρησιμότητα της δουλειάς μου εμπεριέχεται όλη στο ρητό του Ζαν Κοκτώ «Ενα ψυχικό ελάττωμα δεν μπορεί να διορθωθεί σε ένα πρόσωπο, αλλά εάν ένα ελάττωμα του προσώπου διορθωθεί, μπορεί να διορθωθεί μια ψυχή».
Φροντίζω λοιπόν, εκτός από την υγεία του δέρματος, και την υγεία της ψυχής. Οι άνθρωποι που με επισκέπτονται γνωρίζουν πολύ καλά ότι ασχολούμαι πολλή ώρα κάνοντας στον καθένα τη δική τους «ψυχοθεραπεία», φροντίζοντας όσο μπορώ, να ενδυναμώνω τις ψυχές μαζί με το πρόσωπο.

Σκέφτεστε τον χρόνο που περνάει;

Δυστυχώς ο χρόνος περνάει πολύ γρήγορα. Θα ήθελα περισσότερο χρόνο, τον οποίο θα τον αφιέρωνα αποκλειστικά και μόνο στον γιο μου. Θα ήθελα περισσότερες στιγμές και εμπειρίες μαζί του.

Τι προσφέρουν τα υλικά αγαθά;

Τα υλικά αγαθά είναι μόνο το μέσον για να ομορφύνεις στιγμές της ζωής σου. Ευτυχώς δεν είμαι δέσμιός τους και τα χρησιμοποιώ με σύνεση, χωρίς να επιδεικνύω και να προκαλώ.

Ποια είναι η φόρμουλα για να φτάσει κανείς στην κορυφή;

Η κορυφή είναι σχετική για τον καθένα μας. Τίποτα δεν κατακτιέται μόνο από τύχη, χωρίς σκληρή δουλειά και αφοσίωση πάνω στο αντικείμενο που θέλεις. Ολοι γνωρίζουμε ότι είναι πιο εύκολο να κατακτήσεις μια κορυφή από το να διατηρηθείς σε αυτή. Εκεί δεν πρέπει να επαναπαύεσαι και χρειάζεται να ενημερώνεσαι διαρκώς.

Εγινε τελικά στη ζωή σας αυτό που ονειρευόσασταν;

Νομίζω πως ναι. Κάνω το επάγγελμα που λατρεύω. Κατάφερα να εργάζομαι χωρίς να κουράζομαι και να βαριέμαι. Κατάφερα να έχω και την οικογένειά μου «πρότυπο και ζηλευτή» και να είμαι ευτυχισμένος. Το μόνο που ζητώ είναι να έχουμε υγεία.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας;

Τα επόμενα σχέδιά μου είναι κάτι ερευνητικά προγράμματα πάνω σε καινοτόμες θεραπείες καθώς και η εκπαίδευση «Δια Βίου Μάθηση» μέσω μιας πρωτότυπης πλατφόρμας, αλλά μάλλον γι’ αυτό το project θα κάνουμε άλλη συνέντευξη!

Πώς ήταν το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώσατε;

Μεγάλωσα σε μια επαρχιακή πόλη με μια οικογένεια κλασική. Είχα όμορφες παραστάσεις – αξίες δοσμένες με παραδείγματα και όχι λεκτικά. Είχα την πατρική αποδοχή και αμέριστη βοήθεια συναισθηματική τόση όσο να με κάνουν να κοιτάω μόνο μπροστά.

Τι κρατάτε από όσα μάθατε από την οικογένειά σας;

Η μεγαλύτερη συμβουλή που κρατάω είναι «Να είμαι πάντα ειλικρινής, άμεσος και αληθινός» σε οτιδήποτε κι αν κάνω. Αυτό τηρώντας το, με έκανε να αισθάνομαι «ελεύθερος» στη δουλειά μου, γιατί δεν έχω «βάρος» ότι δεν είπα την αλήθεια ή ότι υποσχέθηκα κάτι που δεν έγινε. Και φυσικά, έμαθα να λέω «Οχι» αν κρίνω ότι αντιβαίνει στα πιστεύω μου.

Νιώθετε ευτυχής με όσα συνολικά έχετε επιτύχει;

Νιώθω υπερβολικά τυχερός και ευτυχής που βασικά έχω μια υπέροχη οικογένεια, πολύ δεμένη και με άριστη επικοινωνία, και σε δεύτερο στάδιο, ευτυχής για την αποδοχή των ανθρώπων που συνεργάζομαι.

Διδάσκεται η επιτυχία;

Δυστυχώς δεν υπάρχει «πατέντα επιτυχίας». Ακολουθώντας τα όνειρά σου, τις πραγματικές σου επιθυμίες και δουλεύοντας σκληρά, τότε και με τη βοήθεια της τύχης μπορείς να κατακτήσεις την κορυφή.

Οι αποδοτικοί είναι και επιτυχημένοι;

Εξαρτάται από το τι σημαίνει επιτυχία για τον καθένα. Πολλές φορές μπορεί οι αποδοτικοί να είναι και επιτυχημένοι, αλλά σίγουρα οι επιτυχημένοι είναι αποδοτικοί.

Ταξιδεύετε πολύ, αλλάζετε παραστάσεις ταξιδεύοντας;

Με τα ταξίδια αλλάζεις παραστάσεις, «αποτοξινώνεσαι» από την καθημερινότητα και σου δίνεται η δυνατότητα να σκεφτείς πιο καθαρά και αποστασιοποιημένα και να επαναπροσδιορίσεις τα σχέδιά σου.

Τι είστε διατεθειμένος να χάσετε;

Είμαι διατεθειμένος να χάσω τα πάντα, προκειμένου να μην διασαλευτεί η ασφάλεια και η ευτυχία της οικογένειάς μου.

Ποια σημασία έχει για εσάς η εικόνα του εαυτού σας;

Σημασία για μένα δεν έχει η εικόνα μου αλλά το να είμαι πιστός στις προσωπικές μου αρχές, στον οικογενειακό μου ρόλο, καθώς και «πραγματικός» φίλος στους φίλους μου.

Τι χρειάζεται για να παραμείνετε ψηλά;

Δουλειά χρειάζεται σίγουρα, οργάνωση, συνεχής ενημέρωση, ανανέωση και κυρίως εντιμότητα.

Τι είναι η κυτταρίτιδα; Πρόβλημα που αντιμετωπίζεται ή εφιάλτης;

Η κυτταρίτιδα είναι το συχνότερο αισθητικό πρόβλημα. Το 90% των γυναικών παγκοσμίως εμφανίζει κυτταρίτιδα. Πρόκειται για ανώμαλη συσσώρευση λίπους και κατακράτησης υγρών ανάμεσα στο χόριο και τον λιπώδη ιστό. Τις περισσότερες φορές συνοδεύεται από μειωμένη ελαστικότητα συνδετικού ιστού.

Η ανομοιογενής εναπόθεση λίπους, νερού και τοξινών, οδηγεί σε αύξηση της τοπικής φλεγμονής του δέρματος. Δημιουργείται κακή τοπική αιματική και λεμφική κυκλοφορία, μείωση οξυγόνωσης του ιστού, το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του, γίνεται ινώδες και τραχύ, αποκτά όψη φλοιού πορτοκαλιού.

Πλήττει και γυναίκες χωρίς επιπλέον κιλά, που προσέχουν τη διατροφή τους και ασκούνται συστηματικά.

Τα κυριότερα αίτια είναι: Ορμονικοί παράγοντες (Εγκυμοσύνη, εμμηνόπαυση, αντισυλληπτικά), κληρονομικότητα, διατροφή, τρόπος ζωής (όχι άσκηση, stress).

Αντιμετώπιση:

3D SHAPE- Είναι η μοναδική -μη χειρουργική θεραπεία- που αντιμετωπίζει «τρισδιάστατα» την κυτταρίτιδα μέσω της αλληλεπίδρασης και ταυτόχρονης εκπομπής των 3 πιο σύγχρονων τεχνολογιών. Vacum, Laser, RF/ραδιοσυχνότητες.

Τι Επιτυγχάνει:

  • Μείωση τοπικού λίπους (Laser)
  • Σύσφιξη δέρματος (RF)
  • Αποστράγγιση νερού και τοξινών
  • Καλύτερη αιματική και λεμφική κυκλοφορία με αποτέλεσμα καλύτερη οξυγόνωση των ιστών

Ποια είναι τα «όχι» που λέτε στις πελάτισσές σας;

Δεν με εκφράζει η υπερβολή στην ομορφιά. Η ομορφιά είναι το φυσικό αποτέλεσμα, η ανάδειξη των χαρακτηριστικών και η αρμονία αυτών. Οτιδήποτε γίνεται ορατό σαν αλλαγή, δείχνει ξένο και υπερβολικό, δε με αντιπροσωπεύει.
Θα αναφέρω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: Μια φορά ήρθε μια κοπέλα 37 ετών «πειραγμένη» και υπερβολική σε όλα τα χαρακτηριστικά της και ιδιαιτέρως τα χείλη. Μου ζήτησε να αυξήσω ακόμα περισσότερο τα χείλη της κι εγώ της το αρνήθηκα. Μου είπε, «αφού σας πληρώνω γιατρέ μου και το θέλω πολύ». Της απάντησα ότι αντί να κάνω κάτι που είναι αντίθετο με το αισθητικό μου μέτρο και να κερδίσω ένα Χ ποσό, της δίνω φεύγοντας 2Χ για να λέει παντού ότι δεν την έχω ακουμπήσει ΠΟΤΕ!

Ισοκράτης: Το σωστό περισσότερο βρίσκεται μέσα στην έλλειψη.

Πηγή:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ