Συνήθειες ζευγαριών με έντονη σεξουαλική ζωή

515

Κάθε μακροχρόνιος δεσμός συναντά το ζενίθ και το ναδίρ της ερωτικής του ζωής. Υπάρχουν περίοδοι κατά τις οποίες η σεξουαλική ζωή των ανθρώπων είναι ελάχιστη, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να αισθάνονται λιγότερο επιθυμητοί από τον σύντροφό τους. Η ομαλή πορεία της ερωτικής ζωής τους μπορεί να ανακάμψει, κυρίως μέσα από τις συμβουλές των ειδικών σε ζητήματα του σεξ, οι οποίοι περιγράφουν τις συνήθειες που παρατηρούνται στα ζευγάρια τα οποία χαίρονται έντονη και φλογερή ερωτική ζωή. Πρόκειται για ερωτικούς συντρόφους οι οποίοι:

Αποδέχονται τα προβλήματα

Όπως και η ζωή, έτσι και το σ…ξ δε γίνεται να είναι τέλειο.

Τα ζευγάρια που απολαμβάνουν συχνή ερωτική επαφή δεν αναζητούν την ιδανική περίσταση και τις κατάλληλες συνθήκες: δεν περιμένουν να πάνε διακοπές , ούτε περιμένουν πότε θα λείπουν τα παιδιά από το σπίτι. Η καθημερινότητα άλλωστε, τα περικλείει όλα: εργασιακό άγχος, οικογενειακό άγχος και κάθε είδους ανησυχία που συνεπάγεται ένα σπίτι. Οι σύντροφοι λοιπόν που έρχονται συχνά σε ερωτική επαφή αξιοποιούν ακόμη και τις λιγότερο ιδανικές στιγμές της καθημερινότητάς τους.

Δεν είναι σ…ξουαλικά εγωιστές

Όσο και αν είναι εύκολο κανείς να παρασυρθεί από το πάθος της στιγμής, η ερωτική επαφή είναι καλύτερη όταν και οι δύο σύντροφοι ενδιαφέρονται για τις ανάγκες του άλλου στο κρεβάτι. Η σεξουαλική επαφή δεν αφορά αποκλειστικά τον έναν από τους δύο. Όταν λοιπόν συνευρίσκονται, τα ζευγάρια με καλή ερωτική ζωή αφουγκράζονται τις ανάγκες του συντρόφου τους στο κρεβάτι. Είναι συντονισμένοι και επικοινωνούν.

Αγαπούν το σώμα τους

Προτού κανείς αγαπήσει τον σύντροφό του, προϋπόθεση είναι να αγαπήσει κάθε σημείο του δικού του σώματος και να είναι άνετος με αυτό. Οι σύντροφοι που είναι απαλλαγμένοι από τα άγχη σχετικά με την εμφάνιση, τη μυρωδιά και αίσθηση του σώματός τους, αφήνονται στην απόλαυση της συντροφικής τους ζωής.

Εμπιστεύονται τον σύντροφό τους

Ένα κοινό συστατικό στοιχείο, όχι μόνον της καλής σεξουαλικής ζωής αλλά και του ευτυχισμένου γάμου, είναι η αμοιβαία εμπιστοσύνη. «Είναι αδύνατον να επιτευχθεί εξαιρετική ερωτική ζωή όταν υφίστανται ζητήματα εμπιστοσύνης», σύμφωνα με τον ειδικό Overstreet. «Η εμπιστοσύνη συνδέεται στενά με τη συναισθηματική εγγύτητα και η απουσία της μίας επιδρά στην άλλη». Τα ζευγάρια που έχουν εξομαλύνει τα ζητήματα εμπιστοσύνης απολαμβάνουν ελεύθερα τη μεταξύ τους εγγύτητα».

Δεν εξαρτώνται από την ερ…τική διάθεση

Τα ζευγάρια που χαίρονται την σεξουαλική τους ζωή δε βασίζονται στο πότε θα βρίσκονται στην κατάλληλη ερωτική διάθεση. Ειδικά όταν το ζευγάρι έχει παιδιά και απαιτητικό πρόγραμμα, είναι αρκετά σπάνιο να υπάρχει η ερωτική διάθεση. «Αν δεν έχετε διάθεση για σεξ, τότε μπορείτε να ξεκινήσετε με προκαταρκτικά», συμβουλεύει ο Richmond. Κάτι το οποίο αφορά ιδιαίτερα τις γυναίκες, για της οποίες η διέγερση προηγείται της ερωτικής επιθυμίας.

Είναι πρόθυμοι για διασκέδαση

Τα ζευγάρια που είναι μαζί για πολλά χρόνια, ενδέχεται να βιώσουν εξασθένιση της σεξουαλικής έντασης, ιδιαίτερα όταν η ερωτική επαφή έχει λάβει μία προβλεπόμενη πορεία. Τα ζευγάρια με καλή ερωτική ζωή διασκεδάζουν στο κρεβάτι, χωρίς να είναι αναγκαίο η ερωτική επαφή να είναι εξαιρετικά αισθησιακή. Μπορεί να περιλαμβάνει το φλερτ, το γέλιο και τη διασκέδαση. Ορισμένες φορές, ο πιο όμορφος τρόπος να κάνει σεξ ένα ζευγάρι είναι ο πιο φυσικός, και είναι καλό οι σύντροφοι να ενδίδουν σ’ αυτόν.

Εκφράζουν τις προτιμήσεις τους

Ενδέχεται να υπάρχουν φορές που οι σύντροφοι διστάζουν να εκφράσουν ξεκάθαρα τις προτιμήσεις τους, ανεξάρτητα από το πόσες φορές έχουν κάνει έρωτα. «Οι σύντροφοι που χαίρονται την ερωτική τους ζωή είναι ειλικρινείς και εκφραστικοί κατά τη σωματική εγγύτητα και τη σεξουαλική επαφή. «Πριν από την ερωτική επαφή λοιπόν, μοιραστείτε κάτι πολύ προσωπικό με τον σύντροφό σας, εκφράστε του τα συναισθήματά σας εκείνη τη στιγμή», συνιστά ο γιατρός, ειδικευμένος σε θέματα σεξουαλικής υγείας John Robinson. «Αυτό το οποίο θα μοιραστείτε εκείνη τη στιγμή μπορεί να είναι οτιδήποτε, αρκεί να δείξετε ότι είστε ανοιχτοί. Έτσι, συσφίγγεται αμέσως η σεξουαλική επικοινωνία του ζευγαριού».

Ζωντανεύουν το πάθος με το σ…ξ

Εφόσον είναι αναμενόμενο ότι οι σχέσεις διέρχονται από διάφορα στάδια, η συχνή ερωτική επαφή μπορεί να επαναφέρει την αίσθηση της αφοσίωσης και να βελτιώνει το ισχυρό δέσιμο που έχει καλλιεργηθεί από την αρχή της σχέσης. «Τα σεξουαλικά ευτυχισμένα ζευγάρια βιώνουν το σεξ ως έναν τρόπο σύνδεσης έστω και για λίγο», περιγράφει ο Robinson. «Μπορείτε να καταλάβετε τη διαφορά αν απλά υποσχεθείτε ότι για μία εβδομάδα, ανεξάρτητα από τις συνθήκες θα κάνετε σεξ με τον σύντροφό σας κάθε μέρα. Χωρίς δικαιολογίες, κάντε έρωτα κάθε μέρα και θα νιώσετε το επίπεδο της οικειότητας, το προσωπικό σας δέσιμο και την αυτοεκτίμησή σας να βελτιώνονται».

Δεν αντιστέκονται στην αυθόρμητη επαφή

Η προσπάθεια για αναζήτηση του χρόνου για την ιδανική ερωτική επαφή μπορεί να αποκλιμακώσει την ερωτική διάθεση, κάνοντας το σεξ να μοιάζει με υποχρέωση. Σύμφωνα με τον Richard, «τα ικανοποιημένα σεξουαλικά ζευγάρια αξιοποιούν το χρόνο τους έστω και για γρήγορη συνεύρεση. Δεν είναι ανάγκη το σεξ να διαρκεί είκοσι ή τριάντα λεπτά. Ακόμη και η γρήγορη ερωτική επαφή μπορεί να είναι φλογερή, παθιασμένη και εξαιρετική».

Τους συνδέουν περισσότερα από το σ…ξ

Η αγάπη για το σεξ δεν είναι το αποκλειστικό στοιχείο που συνδέει τα ζευγάρια με καλή ερωτική ζωή. Περισσότερο μάλιστα, «η ύπαρξη κοινών ενδιαφερόντων και ασχολιών, όπως είναι η πεζοπορία, η αγάπη για την περιπέτεια ή τα ταξίδια, διατηρεί τη μακροχρόνια ένταση του σεξουαλικού τους πάθους. Επίσης, τα ικανοποιημένα από την ερωτική τους ζωή ζευγάρια συνήθως έχουν κοινό αξιακό σύστημα και πεποιθήσεις. Γενικότερα είναι σύντροφοι σε παρόμοια στάδια της ζωής τους, διατηρώντας παρόμοιες θρησκευτικές και πολιτικές πεποιθήσεις, έχουν παρόμοια οικονομική κατάσταση και εκπαίδευση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ