3 ανδρικές συμπεριφορές που…σπρώχνουν μια γυναίκα στην απιστία!

573

Συμβαίνει μερικές φορές ακόμα και οι σχέσεις που ξεκινούν με τις καλύτερες προϋποθέσεις να διαλύονται. Παρά τα όνειρα και τις αμοιβαίες υποσχέσεις για έναν ευτυχισμένο γάμο, μπορεί να έρθει μια στιγμή που η ζωή με τον άνθρωπό μας να μην μας καλύπτει. Ο έρωτας ξεφουσκώνει, οι καθημερινές τριβές πολλαπλασιάζονται και η συνήθεια θρονιάζεται ανάμεσα στο ζευγάρι. Συχνά αυτό οδηγεί στην αναζήτηση της ευτυχίας…σ’ ένα τρίτο πρόσωπο και κατ’ επέκταση στην απιστία. Και ενώ συνηθίζουμε να κατηγορούμε με μεγάλη ευκολία τον άνθρωπο που παραβαίνει την 7η εντολή, σπάνια μπαίνουμε στην διαδικασία να σκεφτούμε τους λόγους που τον ώθησαν μέχρι εκεί.

Στην περίπτωση των γυναικών που απατούν, τις περισσότερες φορές καταλυτικός παράγοντας υπήρξε η συμπεριφορά του συζύγου τους. Τρεις γυναίκες εκμυστηρεύονται τους λόγους που τις οδήγησαν στην απιστία και οι απαντήσεις τους προκαλούν προβληματισμό και κατάπληξη!

Ήμουν η «γυναίκα» του, αλλά δεν με έκανε να νιώθω γυναίκα

«Οι άντρες έχουν την τάση μετά από κάποιο διάστημα να θεωρούν πολλά πράγματα δεδομένα. Ο δικός μου θεωρούσε εμένα. Σταμάτησε να εκδηλώνει ενδιαφέρον και να δίνει σημασία σε απλά πράγματα όπως το καινούριο μου κούρεμα. Με το που γύριζε από την δουλειά και αφού λέγαμε 5 τυπικές κουβέντες, στρογγυλοκαθόταν στο γραφείο του και έπαιζε παιχνίδια στον υπολογιστή. Οι συζητήσεις μας ήταν επιφανειακές και γυρνούσαν γύρω από λογαριασμούς και δουλειές που έπρεπε να γίνουν. Το σεξ είχε μειωθεί. Ένιωθα ότι δεν με ήθελε. Ακόμη κι όταν έβγαινα από το ντους δεν υπήρχε καμία αντίδραση από την πλευρά του. Έπαψε να με κάνει να νιώθω γυναίκα. Αντίθετα ένιωθα υποτιμημένη και ότι έχω κάποιο πρόβλημα. Ο λόγος που τον απάτησα ήταν επειδή βρήκα κάποιον που με εκτιμούσε και ανέβασε την αυτοπεποίθησή μου. Ξαφνικά υπήρξα το κέντρο του κόσμου κάποιου. Με τον σύζυγό μου χώρισα λίγους μήνες μετά, αλλά ποτέ δεν του το είπα.»

Δεν ένιωθα ικανοποιημένη σεξουαλικά

«Με τον άντρα μου είμαστε πολλά χρόνια μαζί και όσο υποκριτικό κι αν ακούγεται τον αγαπάω. Από την αρχή αυτός ο άνθρωπος κάλυπτε όλες τις συναισθηματικές μου ανάγκες. Η σεξουαλική μας ζωή από την άλλη δεν ήταν ιδιαίτερα παθιασμένη-κάτι που τότε θεωρούσα ότι δεν θα με επηρέαζε στο μέλλον. Με τα χρόνια όμως το σεξ αραίωνε περισσότερο και γινόταν πιο ανιαρό και μονότονο. Η προσέγγισή του ήταν πάντα η ίδια, χωρίς ίχνος πάθους. Έμοιαζε με αγγαρεία. Προσωπικά είχα φτάσει στα όρια της κατάθλιψης. Ήμουν συνεχώς εκνευρισμένη, απόμακρη και είχα χάσει την ενέργειά μου. Η ζωή μου άλλαξε όταν κάποιος τρίτος κάλυψε αυτό το κομμάτι που έλειπε από τον γάμο μου. Όσο λάθος κι αν ήταν είχα βρει την διέξοδο μου. Δεν σκέφτηκα ούτε μια στιγμή να χωρίσω από τον σύζυγό μου.»

Ένιωθε τόσο άνετα μαζί μου που σταμάτησε να φροντίζει τον εαυτό του

«Έχουμε συνηθίσει να το ακούμε από τους άντρες: ‘’Αν η γυναίκα μου πρόσεχε παραπάνω τον εαυτό της, δεν θα κοίταζα αλλού.’’, αλλά σπάνια θα ακουστεί κάτι αντίστοιχο από μια γυναίκα. Κι όμως η ανάγκη που έχουμε να θαυμάζουμε και να βλέπουμε τον άνθρωπό μας πρώτα σαν σύντροφο και έπειτα ως πατέρα και οτιδήποτε άλλο, την έχουμε και εμείς. Προσωπικά, ποτέ δεν με πείραξε που ο πρώην σύζυγός μου είχε παραπανίσια κιλά. Αυτό ωστόσο που πραγματικά με εξόργιζε ήταν η υπερβολική οικειότητα που ένιωθε μαζί μου ώστε να αδιαφορεί για την προσωπική του υγιεινή, για τους τρόπους του και για την τεμπελιά του σε οτιδήποτε αφορούσε πρώτα τον εαυτό του και κατ’ επέκταση την σχέση μας. Είχα κουραστεί και δεν άντεχα άλλο, όταν γνώρισα τον άντρα που αργότερα θα γινόταν σύντροφός μου. Τώρα που έχουν περάσει αρκετά χρόνια και μπορώ να δω τα πράγματα πιο αντικειμενικά ξέρω ότι η απιστία μου ήταν μεγάλο λάθος. Και παρόλο που προσπάθησα να με δικαιολογήσω τότε, πιστεύω ότι σε κανέναν δεν αξίζει. Ένας χωρισμός είναι προτιμότερος.»

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ