Σκοπελίτικη τυρόπιτα

659

Υλικά

  • Για τη ζύμη
  • 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι γλυκού ξύδι
  • 1 ποτηράκι του κρασιού νερό (ή όσο πάρει μέχρι να έχετε μια μαλακή ζύμη)
  • Για τη γέμιση:
  • 1/2 κιλό τυρί φέτα (τριμμένη)
  • άνηθος ψιλοκομμένος
  • λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ανακατέψτε το αλεύρι, το λάδι, το ξύδι και πλάθοντας φτιάξτε τη ζύμη, προσθέτοντας λίγο νερό μέχρι να γίνει εύπλαστη.
  • Κατόπιν χωρίστε τη ζύμη σε 4 ίσα κομμάτια και ανοίξτε με τον πλάστη 4 λεπτά φύλλα.
  • Με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείψτε τα φύλλα με λάδι.
  • Στη συνέχεια απλώστε το τυρί με τον ψιλοκομμένο άνηθο σε όλη την επιφάνεια του φύλλου και τυλίξτε το σε ρολό.
  • Κάνετε τις τυρόπιτες “σαλιγκάρι” και τις τηγανίζετε μία μία σε μέτρια φωτιά.
  • Αφού ροδίσει καλά από τη μία πλευρά τη γυρνάτε από την άλλη.
  • Μόλις η τυρόπιτα τηγανιστεί την τοποθετείτε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ