Δημόσιος θηλασμός: 5 συμβουλές για να τον κάνετε ευκολότερο!

540

Αισθάνεστε νευρικότητα κάθε φορά που ξεκουμπώνετε την μπλούζα σας μπροστά στο κοινό; Αλήθεια, είναι μια δύσκολη στιγμή για κάθε θηλάζουσα μητέρα.

Διάβασε εδώ πως να δαμάσεις τον πανικό σου για το δημόσιο θηλασμό.

 

Είναι ευρέως γνωστό ότι ο θηλασμός κάνει καλό στην ανάπτυξη των μωρών… αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι αποδέχονται τον δημόσιο θηλασμό.

Αν ξεκινήσετε το θηλασμό μπροστά τους, ενδεχομένως δεν θα λάβετε… αγάπη και συμπόνια.

Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι για να θηλάσετε σε δημόσιο χώρο το μωρό σας με αυτοπεποίθηση, και διακριτικότητα – ακόμα και όταν περιστοιχίζεστε από ένα και όχι τόσο φιλικό κοινό.

Κατ ‘αρχάς, πρέπει να ξέρετε ότι πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει κάποιος νόμος που να προστατεύει τις γυναίκες που θηλάζουν δημόσια, αλλά επίσης δεν υπάρχει νόμος που να τον απαγορεύει.

Εδώ είναι μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να θηλάσετε με άνεση και αυτοπεποίθηση όταν δεν είστε στο σπίτι:

 

1. Κατάλληλο ντύσιμο: Επιλέξτε ρούχα που ανοίγουν εύκολα από μπροστά, όπως τα πουκάμισα. Αποφύγετε τα φορέματα και μονοκόμματα ρούχα. Προτιμήστε ζακέτες που ανοίγουν εύκολα, ενώ παράλληλα σας δίνουν και εξτρά κάλυψη. Ο στόχος είναι να δώσετε στο μωρό ευκολότερη πρόσβαση στο μεσημεριανό του γεύμα, με τη μεγαλύτερη δυνατή ιδιωτικότητα.

 2. Δοκιμή: Πριν βγείτε έξω, κάντε μια δοκιμή στον καθρέπτη για να διαπιστώσετε το βαθμό έκθεσης καθώς θηλάζετε (ή ζητήστε από τον σύντροφό σας ή ένα φίλο να παρατηρήσει). Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσετε να βρείτε ποια γωνία λειτουργεί καλύτερα για εσάς και το μωρό.

3. Κάλυψη: Βάλτε μια κουβέρτα, ένα σάλι ή μια σαλοπέτα πάνω από τους ώμους σας έτσι ώστε λειτουργεί σαν κάλυψη πάνω από το κεφάλι του μωρού.

4. Τοποθεσία: Αναζητήστε από πριν μέρη τα οποία θα μπορούσαν να σας εξυπηρετήσουν στην περίπτωση του δημόσιου θηλασμού. Ένας απομακρυσμένο τραπέζι στο βάθος ενός εστιατορίου ή ένα ήσυχο μέρος σε ένα εμπορικό κατάστημα που θα προσφέρει κάποια προστασία της ιδιωτικότητας. Πολλοί δημόσιοι χώροι προσφέρουν πλέον ειδικά δωμάτια θηλασμού. Ενημερωθείτε πριν ξεκινήσετε.

 5. Timing: Μην αφήνετε το μωρό να μείνει πεινασμένο για αρκετή ώρα γιατί τότε αρχίζει να αντιδρά και να κλαίει. Είναι πολύ πιο εύκολο να το θηλάστε διακριτικά, όταν είναι ακόμη ήρεμο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ