Καλά έκανες και έστειλες το παιδί σου κατασκήνωση!

438

Το επεξεργάστηκες, διάβασες σχετικά άρθρα, αναρωτήθηκες αν είναι έτοιμο, έψαξες, βρήκες την κατάλληλη κατασκήνωση και.. έφυγε!

Πρώτη μέρα, και το άφησες εκεί που ξέρεις, που ελπίζεις ότι θα περάσει αξέχαστα. Κι όμως, κάποιες μικρές δεύτερες σκέψεις σε βασανίζουν. Έκανα καλά;

Μετά από τρία καλοκαίρια που η κόρη μου πηγαίνει κατασκήνωση (φέτος είναι το τέταρτο) έχω μιλήσει με πολλές μαμάδες σχετικά με αυτό το θέμα.

Και ξέρετε τι έχω καταλάβει; Δεν είναι το παιδί που διστάζει να αποχωριστεί το σπίτι του αλλά η μητέρα που διστάζει να αποχωριστεί το παιδί της.

Θα ήθελα όμως να ξέρετε πως για τα περισσότερα παιδιά η κατασκήνωση αποτελεί μια απίστευτη εμπειρία για την οποία αξίζει να κάνουμε ένα βήμα μπροστά.

Ας έχουμε στο μυαλό μας ότι ένα παιδί στην κατασκήνωση κερδίζει πάρα πολλά:

1. Λειτουργεί ως μέλος μιας ομάδας και μαθαίνει να συνεργάζεται.

2. Γίνεται πιο ανεξάρτητο. Λύνει μόνο του προβλήματα, παίρνει αποφάσεις, μαθαίνει τις ανάγκες και τα θέλω του.

3. Υπακούει σε κανόνες και όρια, και καταλαβαίνει ότι μόνο έτσι μπορεί να λειτουργήσει μια ομάδα. Μάθημα πολύ χρήσιμο για τη ζωή του ως παιδί και ως ενήλικας μετά.

4. Αναπτύσσει τα ταλέντα και τις δεξιότητές του.

5. Αποκτά καινούριους φίλους. Φίλους που ενδεχομένως δεν θα γνώριζε στη γειτονιά ή στο σχολικό του περιβάλλον.

6. Βιώνει εμπειρίες και δοκιμασίες που πιθανότατα δεν θα ζούσε μέσα στην οικογένεια και τα δεδομένα της ζωής του.

Εάν είναι η πρώτη του και η πρώτη σας φορά, μια αγωνία είναι λογικό να υπάρχει. Σύντομα όμως θα δείτε πως τα παιδιά πάντα μας εκπλήσσουν, πόσω μάλλον ο ίδιος μας ο μαμαδίστικος εαυτός!

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ