Μπλε σκιές ματιών: Οι αποχρώσεις του νερού είναι κορυφαία τάση!

537

Οι αποχρώσεις του μπλε, από το βαθύ σκούρο έως το απαλό γαλάζιο και από το τιρκουάζ έως την ακουαμαρίνα είναι μία από τις πιο hot τάσεις για το μακιγιάζ του φετινού καλοκαιριού. Έχει κάνει δυναμικό come back από τη δεκαετία του ’80 και κερδίζει τις εντυπώσεις στο μακιγιάζ ματιών για το 2019. Συμβουλές και ιδέες για να διαλέξετε τη δική σας απόχρωση και τον τρόπο που θα τη χρησιμοποιήσετε!

Το αποτέλεσμα της μπλε σκιάς, μολυβιού ή eyeliner είναι εκθαμβωτικό. Διαλέξτε τον κατάλληλο τόνο, από ένα παστέλ γαλάζιο, ένα έντονο τιρκουάζ ή σκούρο μπλε και τραβήξτε όλα τα βλέμματα στα μάτια σας! Αν προτιμάτε κάτι πιο διακριτικό, μπορείτε να περιορίστε σε μία μπλε μάσκαρα.

Σε ποιες ταιριάζει
Οι αποχρώσεις του μπλε ταιριάζουν σε όλα τα χρώματα ματιών. Ιδιαίτερα στα καστανά και τα γαλανά μάτια είναι τέλειες. Στα πράσινα μάτια συνήθως, πηγαίνουν περισσότερο οι αποχρώσεις της ακουαμαρίνας, δηλαδή οι πιο ανοιχτόχρωμες γαλάζιες, χωρίς αυτό να περιορίζει τη χρήση πιο σκούρων ή έντονων μπλε σκιών.

Επομένως, κάνοντας τη σωστή επιλογή απόχρωσης και συνδυάζοντας την ανάλογα με τα ρούχα σας, θα δημιουργήσετε ένα εντυπωσιακά όμορφο αποτέλεσμα.

Επειδή όμως το μπλε μακιγιάζ είναι ιδιαίτερο, χρειάζεται να προσέξουμε κάποιες μικρές λεπτομέρειες. Ας δούμε λοιπόν μερικούς κανόνες:

Συμβουλές μακιγιάζ ματιών σε μπλε αποχρώσεις

Η ιδανική εφαρμογή μιας μπλε σκιάς γίνεται με το κατάλληλο πινέλο, σβήνοντας πάντα ομοιόμορφα τα τελειώματα.

Αν θέλετε να δημιουργήσετε συνδυασμούς, το μπλε ταιριάζει με ουδέτερα χρώματα σκιών, αλλά και με το ροζ για ένα πιο έντονο και παιχνιδιάρικο αποτέλεσμα.
Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε μικρή ποσότητα μπλε σκιάς για να μπορέσετε να τη δουλέψετε καλύτερα. Αν χρειαστεί, μπορείτε να προσθέσετε σιγά σιγά περισσότερη για να κάνετε πιο έντονο το αποτέλεσμα.

Αν χρησιμοποιήσετε σκούρα μπλε σκιά μπορεί να εφαρμοστεί σε όλο το κινητό βλέφαρο για πολύ έντονο αποτέλεσμα.

Το μπλε μακιγιάζ συνδυάζεται τέλεια με έντονο περίγραμμα χρησιμοποιώντας μαύρο μολύβι ή eyeliner. Σε αυτή την περίπτωση όμως είναι προτιμότερο να μην τραβήξετε τη σκιά και το μολύβι έξω από την γωνία του ματιού σας.

Οι μπλε αποχρώσεις στα μάτια απαιτούν να κρατήσετε το υπόλοιπο μακιγιάζ σε ουδέτερους τόνους. Συνδυάστε το λοιπόν με nude ή ροδακινί χείλη και απαλό ρουζ.

Το μπλε χρώμα σκιάς έχει την ικανότητα να τονίζει το βλέμμα κάθε γυναίκας. Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλο το κινητό βλέφαρο, δημιουργώντας ένα εκθαμβωτικό αποτέλεσμα ή να τραβήξετε μόνο μία γραμμή στο πάνω βλέφαρο.

Αν σκοπός σας είναι να κάνετε τα μάτια σας να δείχνουν μεγαλύτερα, περιορίστε την μπλε σκιά στη μέση του βλεφάρου, ενώ για να τα κάνετε πιο αστραφτερά εφαρμόστε γκλίτερ κατά μήκος των βλεφαρίδων.

Αν θέλετε κάτι πιο διακριτικό, περιορίστε την εφαρμογή της μόνο στην κάτω γραμμή του του ματιού.
Χρησιμοποιήστε μία μπλε σκούρα ή έντονη σκιά όπως η navy blue ή η μωβ-μπλε για ένα ιδιαίτερο και καλοκαιρινό smokey. Αυτό που θα πρέπει να φροντίσετε είναι να κάνετε πολύ καλή ανάμειξη των χρωμάτων με το κατάλληλο πινέλο.

Η γραμμή του άι-λάινερ μπορεί να μεταμορφώσει το βλέμμα κάθε γυναίκας κάνοντας το σαγηνευτικό και μυστήριο. Αν μάλιστα αντί για το κλασικό μαύρο, χρησιμοποιήσετε ένα έντονο μπλε ή μπλε- ρουά ή λαμπερό γαλάζιο, τότε το μακιγιάζ των ματιών σας θα είναι άκρως εντυπωσιακό.
Εξίσου εντυπωσιακό με το μπλε eyeliner είναι και το μολύβι ματιών. Είναι πιο εύκολο στην χρήση και μπορεί να δημιουργήσει το ίδιο εφέ.

Τα τελευταία χρόνια οι χρωματιστές μάσκαρα έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς. Άλλωστε η χρήση τους δεν δίνει μόνο χρώμα στο βλέμμα, αλλά το κάνει πιο φωτεινό. Ακόμη και η χρήση μιας έντονης μπλε μάσκαρας χωρίς καθόλου σκιά μπορεί να σας κάνει εντυπωσιακή. Το βλέμμα σας θα φαίνεται πιο φρέσκο και νεανικό, δίνοντας ένα αποτέλεσμα άξιο θαυμασμού.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

ΠΗΓΗ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ