Αν δεν έχεις αποτύχει σε κάτι, πώς ξέρεις ότι έχεις πετύχει;

556

Σε αυτή την ερώτηση είναι πολύ δύσκολο να απαντήσει μια γυναίκα γιατί είναι πολύ πιθανό να μην έχει αφήσει τον εαυτό της ποτέ να αποτύχει, σύμφωνα με ένα άρθρο από U.S News and World Report.

Έρευνα μας έδειξε ότι μια γυναίκα κρίνεται πιο σκληρά για τα λάθη της από έναν άντρα με αποτέλεσμα να οδηγούνται πιο εύκολα σε ακούσια λάθη. Κατ’ επέκταση κάποιες από αυτές τις γυναίκες να μην έχουν ευκαιρίες για διοικητικές θέσης και αυτό τελικώς να οφείλεται για πολλούς στην ανισότητα των φύλων.

Το θέμα είναι ότι αν δεν αποτυγχάνεις, δεν επιτρέπεις στον εαυτό σου να γίνει δυνατότερος μέσα από αυτή την διαδικασία, που θα έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία ελαστικότητας η οποία είναι και το κλειδί του να είσαι πετυχημένος ηγέτης.

Το συναίσθημα ότι η αποτυχία είναι μια ισχυρή όψη της επιτυχίας, έχει διαδοθεί από αρκετές ισχυρές γυναίκες. Όποτε χρειάζεσαι μια υπενθύμιση για το πώς να ασπαστείς την αποτυχία και να προχωρήσεις δυνατότερος, να έχεις στο μου σου τα παρακάτω τα οποία αναφέρει η Oprah: «Δεν έχει σημασία πόσο ψηλά θα πας. Σε κάποιο σημείο αναπόφευκτα θα στραβοπατήσεις. Αν συνεχώς πιέζεις τον εαυτό για να ανέλθεις όλο και πιο πολύ τότε με μαθηματική ακρίβεια σε κάποιο σημείο θα πέσεις. Και όταν πέσεις θέλω να θυμηθείς αυτό: Δεν υπάρχει η αποτυχία. Η αποτυχία απλά μας δείχνει ότι είναι ανάγκη να πορευτούμε προς άλλη κατεύθυνση».

J.K. Rowling: «Η αποτυχία επικεντρώνει την ενέργειά μου σε κάτι που έχει σημασία».

Η J.K. Rowling αποκάλυψε ότι η αποτυχία είναι ικανή να σε οδηγήσει σε ένα δρόμο που σε γεμίζει περισσότερο από αυτό που ήσουν πριν. «Αποτυχία σημαίνει την απογύμνωση από το μη ουσιαστικό», το ανέφερε πριν επιτρέψει στον εαυτό της να γράψει τα Harry Potter. «Σταμάτησα να υποκρίνομαι στον εαυτό μου ότι ήμουν κάτι άλλο από αυτό που είμαι, και έτσι άρχισα να επικεντρώνω ότι δύναμη έχω στο να τελειώσω την μόνη δουλειά που είχε σημασία για εμένα.»

Beyonce: «Δεν είσαι πολύ καλός για να χάσεις». Η πραγματικότητα είναι, και μερικές φορές χάνεις, δεν είσαι ποτέ τόσο πολύ έξυπνος για να μην χάσεις, συμβαίνει. Και συμβαίνει όταν πρέπει να συμβεί. Και πρέπει να ασπαστείς τα γεγονότα ως έχουν.

Anna Wιntour: «Όλοι πρέπει να απολυθούν έστω και μια φόρα στην καριέρα τους γιατί η τελειότητα δεν υπάρχει. Είναι σημαντικό να υπάρχουν αποτυχίες γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα».

Lady Gaga: «Κλάψε, μετά πήγαινε σκίσε τους». Η γιαγιά της μετά από ένα ατυχές συμβάν το οποίο στεναχώρησε πολύ την Lady Gaga: «θα σε αφήσω μα κλάψεις για το υπόλοιπο της μέρας, αλλά μετά θα πρέπει να σταματήσεις να κλαις και να πας να τους σκίσεις».

Vera Wang: «Ανασυγκρότησε τον εαυτό σου και προσπάθησε ξανά» «Αν πέσεις κάτω, πράγμα το οποίο πρέπει να κάνεις αν θες να γίνεις σκέιτερ τότε ξανά σηκώνεσαι και συνεχίζεις. Δεν αφήνεις τίποτα να σε αποτρέψει από τον στόχο σου»

Arianna Huffington: «Η αποτυχία είναι ένα μέσο προόδου προς την επιτυχία». Η μητέρα της της έλεγε όταν ήταν έφηβη: «Η αποτυχία δεν είναι το αντίθετο της αποτυχίας, ένα μέσο προόδου προς την επιτυχία»

Επιμέλεια: Μαρία Ρουσοχατζάκη, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Επικοινωνίας
Λογοπαθολόγος M.S., C.C.C. –

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ