Μια αποτυχία δεν είναι το τέλος του κόσμου

431

Θυμηθείτε ότι η αποτυχία δεν είναι το τέλος του κόσμου. Ξέρω πως αυτό είναι πιο εύκολο να το πεις, από το να to πιστέψεις.

Μπορεί να αισθάνεστε παγιδευμένοι σε μια γωνιά, σκεπτόμενοι τις επικείμενες και αυξανόμενες ευθύνες που πρέπει να αντιμετωπίσετε. Μπορεί να νιώθετε αναστατωμένοι με μια δική σας δουλειά, που κάτι δεν πάει και τόσο καλά. Ίσως αισθανθείτε ότι απογοητεύετε συνεχώς τους ανθρώπους στη ζωή σας. Μπορεί να αισθάνεστε ότι έχετε χάσει όλη την υπομονή σας, ώστε να αντεπεξέλθετε σε μία δύσκολη κατάσταση. Ίσως αισθανθείτε ότι δεν είστε εκεί που πρέπει να είστε σε αυτό το στάδιο της ζωής σας.

Ναι, η αποτυχία μπορεί να φαντάζει σαν ένα μεγάλο αδιέξοδο. Αυτό συμβαίνει συνήθως γιατί όταν ξεκινάμε κάτι, πολύ συχνά δεν έχουμε στο μυαλό μας το ενδεχόμενο της αποτυχίας. Είναι πολύ πιθανό να αισθανθείτε ότι αφήνετε άλλους ή τον εαυτό σας πίσω.

Αλλά θέλω να σας πω ότι η αποτυχία δεν είναι το τέλος του κόσμου, ούτε είναι το τέλος του κόσμου σας. Περίμενε την επόμενη ημέρα. Μια νέα μέρα σημαίνει άλλη μια ευκαιρία να κάνεις κάτι καλύτερο από εχθές.

Θυμηθείτε ότι οι περισσότερες αποτυχίες που αντιμετωπίζουμε δεν είναι μόνιμες. Μην πάρετε μια μόνιμη λύση για ένα προσωρινό πρόβλημα. Ξέρετε ότι θα είστε σε θέση κάποια στιγμή να δείτε τα πράγματα με μεγαλύτερη ηρεμία. Θα είστε σε θέση να ξυπνήσετε μια μέρα χωρίς αυτόν τον πόνο στο στήθος σας, που σας χτυπάει το κουδουνάκι του άγχους. Θα μπορείτε να βρείτε ανθρώπους στη ζωή σας που θα σας αγαπούν πραγματικά, μόνο γιατί είστε εσείς!

Η αποτυχία είναι σαν να οδηγάς σε έναν δρόμο και ξαφνικά να μένεις από λάστιχο. Είτε θα αναγκαστείς να το αλλάξεις μόνος σου, είτε θα καλέσεις βοήθεια. Ο,τι και αν αποφασίσετε το πρόβλημά σας θα λυθεί και πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι δίπλα σας, πρόθυμοι να σας σταθούν σε μία δύσκολη στιγμή.

Για όσους θα σας κρίνουν και θα σας κακολογήσουν να έχετε πάντα στο μυαλό σας αυτό: Σημασία δεν έχει τι λέει κάποιος, αλλά ποιος το λέει. Έχοντας πάντα υπόψιν σας αυτό θα σταματήσετε να ασχολείστε με το τι λένε άνθρωποι που δεν εκτιμάτε, αφού είτε δεν σας γνωρίζουν, είτε εσείς οι ίδιοι έχετε επιλέξει να μην βρίσκονται στην ζωή σας ώστε να είναι σε θέση να σας κρίνουν.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ