Το παιδί μου θέλει πάντα να είναι το κέντρο προσοχής – Τι μπορώ να κάνω;

425

Είναι κοινό για τα παιδιά να θέλουν να είναι το κέντρο της προσοχής στο σπίτι. Για να καταλάβετε τα παιδιά σας, πρέπει να ξέρετε πώς να διαβάσετε τα σημάδια τους και πώς να ενεργήσετε.

Οι ενήλικες τείνουν να απογοητεύονται όταν τα παιδιά τους κλαίνε ανεξέλεγκτα. Κοιτάζουν γύρω για βοήθεια. Στη συνέχεια, αρχίζουν να πανικοβάλλονται και νιώθουν ντροπή. Πιστεύουν ότι η κοινωνία θα τους κατηγορήσει ότι είναι άχρηστοι και ότι «δεν γνωρίζουν πώς να ηρεμήσουν το παιδί τους».

Σε έναν τέτοιο πανικό, αντί να αγκαλιάζουν το παιδί τους και να προσπαθούν να κατανοήσουν μαζί γιατί έχει αυτή τη συμπεριφορά, οι γονείς του δίνουν καραμέλα, ένα παιχνίδι ή τον απειλούν να είναι ήσυχο.

Γνωρίζοντας αυτούς τους συναισθηματικούς μηχανισμούς, είναι καλύτερο να δείξετε ενσυναίσθηση σε εκείνους που εξαρτώνται από σας. Πρώτον, θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι κάτι έχει αναστατώσει το παιδί σας. Έχει υποφέρει και δεν ξέρει πώς να το εκφράσει, έτσι ενεργεί κλαίγοντας. Αντί να του αρνηθείτε την αγκαλιά, πρέπει να δεχτείτε τα συναισθήματα του παιδιού σας.

Ομοίως, μπορείτε να το κάνετε αυτό όταν το παιδί σας θέλει κάτι που δεν χρειάζεται ή που δεν θα διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σε αυτή την περίπτωση, απλά πάρτε μια βαθιά ανάσα και εξηγήστε ότι καταλαβαίνετε τι αισθάνεται, αλλά έχετε τους λόγους για τους οποίους δεν μπορεί να το έχει.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ