Νηστίσιμες καριόκες πεντανόστιμες

505

Υλικά

220 γρ φρυγανιά
50 γρ καρύδια ψιλοκομμένα
1 κ.σ άχνη ζάχαρη

Για το σιρόπι

200 γρ ζάχαρη
200 γρ νερό
ξύσμα από μισό πορτοκάλι και ο χυμός του
2 κ.σ κακάο
1 κ.γ κανέλα
1/4 κ.γ γαρίφαλο
1 βανίλια

300 γρ σοκολάτα κουβερτούρα

Βράζουμε 2 λεπτά το σιρόπι,με την ζάχαρη το νερό,το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού,το κακάο,την κανέλα,το γαρίφαλο και την βανίλια
Προσθέτουμε την φρυγανιά με την άχνη ζάχαρη και τα καρύδια
Και πλάθουμε να γίνει ένα συμπαγές μείγμα,αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο χυμό πορτοκάλι και φρυγανιά
Πλάθουμε σε κορμό,τυλίγουμε με λαδόκολλα και βάζουμε 20 λεπτά στο ψυγείο η στην κατάψυξη να παγώσει
Κόβουμε σε φέτες,κόβουμε κάθε φέτα στην μέση και βουτάμε στην λιωμένη κουβερτούρα
Αφήνουμε να κρυώσουν και τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο
Διατηρούμε εκτός ψυγείου

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ