Περίσσεψε κοτόπουλο; 5 νόστιμες ιδέες για να μην το πετάξεις

568

Γιατί ναι… και το φαγητό ανακυκλώνεται. Δεν πετάμε τίποτα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξανά.

Έχουμε ήδη προτείνει λύσεις για τα μακαρόνια που έχουν περισσέψει. Σήμερα θα ασχοληθούμε με την περίπτωση του κοτόπουλου. Ιδού πως μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ξανά την επόμενη μέρα και να είναι σα να το μαγείρεψες εκείνη τη στιγμή.

Αρχικά, πριν το αποθηκεύσεις για την επόμενη χρήση, ξεκοκάλισέ το καλά. Κράτα μόνο το ψαχνό και σκέψου ποια από τις παρακέτω προτάσεις θα υλοποιήσεις.


1. Εμπλούτισε τη σαλάτα σου
Είτε προσθέσεις απλά τα κομμματάκια επάνω από την πράσινη σαλάτα, είτε κάνεις μια κανονική σαλάτα του Καίσαρα, το αποτέλεσμα θα είναι γευστικότατο. Εκτός από συνοδευτικό, αυτό μπορεί να αποτελέσει και ένα κυρίως πιάτο ως light γεύμα ή δείπνο. Μήπως να το έπαιρνες “πακετάκι” στη δουλειά;


3. Μια διαφορετική σάλτσα για τα μακαρόνια σου
Κόψε το κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια και πρόσθεσέ τα σε μια απλή ναπολιτέν (ή ό,τι άλλο αγαπάς) που θα κάνεις για τα ζυμαρικά σου. Θα απογειώσεις τη γεύση και θα κάνεις και εντύπωση!


3. Γαρνιτούρα στην πίτσα σου
Γιατί ναι, σε μια πίτσα μπορείς να προσθέσεις ό,τι θέλεις. Ή ό,τι έχεις στο ψυγείο σου. Εκτός από τα βασικά υλικά που είναι η ντομάτα και το τυρί δεν υπάρχουν όρια. Κοτοπουλάκι λοιπόν σε αυτή την εκδοχή.


5. Αραβικές πίτες αλά… μεξικάνα
Σκέψου… τορτίγιες με κοτόπουλο τριμμένο τυράκι, κρεμμύδι και λαχανικά, καυτερή σάλτσα και ίσως λίγη guacamole! Απίθανη γεύση.
Εναλλακτικά, φυσικά, παρόμοια υλικά σε ένα γευστικότατο σάντουιτς κοτόπουλο!


5. Φτιάξε κοτόπιτα ή τάρτα με κοτόπουλο
Χρειάζεσαι ακόμη αυγά, τυριά, βάση για τάρτα, φύλα για πίτα ή αλεύρι για ανοιχτή πίτα και έχεις ένα γευστικότατο αποτέλεσμα.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ