3 σούπερ χρήσεις για τα μανιτάρια (θα φτιάξεις και vegan μπέικον!)

611

Πλούσια σε γεύση και σε πρωτεΐνη, τα μανιτάρια μπορούν να πάρουν 3 πρωταγωνιστικούς ρόλους και στην κουζίνα σου. Σύμφωνα με έρευνα, οι άνθρωποι που κατανάλωναν μανιτάρια shitake (μια συγκεκριμένη ποικιλία) καθημερινά για ένα μήνα, απέκτησαν πιο ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα.

Αλλά εσύ δεν χρειάζεται να καταφύγεις στα εξωτικά shitake. Οι έρευνες πιστοποιούν πως τα επίπεδα αντιοξειδωτικών στα κοινά μανιτάρια είναι εξίσου υψηλά. Οπότε γίνε δημιουργική με τα μανιτάρια, με τις 3 σούπερ ιδέες που σου δίνουμε για να τα αξιοποιήσεις.

Αντικατάστησε το μισό κιμά με μανιτάρια στη σάλτσα μπολονέζ για τα μακαρόνια σου
Την επόμενη φορά που θα φτιάξεις σάλτσα κιμά, βάλε μισή ποσότητα βοδινού κιμά και μισή ποσότητα ψιλοκομμένα μανιτάρια τύπου πορτομπέλο. Τα μανιτάρια θα ενισχύσουν τη γεύση της σάλτσας και η υφή θα είναι παρόμοια με εκείνη της σκέτης σάλτσας κιμά.

Εμπλούτισε το πρωινό σου
Η βρώμη ποτέ δεν θα είναι ίδια στο πρωινό. Χρησιμοποίησε μανιτάρια shitake ή ασπρομανίταρα, μαγείρεψε κανονικά τη βρώμη με νερό, αλάτι και τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, και πρόσθεσε σουσάμι ή κρεμμύδι. Γενικά, στο πρωινό, ακόμα και η ομελέτα σου μπορεί να έχει μανιτάρια ή το τοστ αντί για φέτα ζαμπόν!

Φτιάξε vegan μπέικον
Τα μανιτάρια πλευρώτους αν κοπούν σε λωρίδες γίνονται ένα ωραιότατο vegan μπέικον. Ψήσε τις λωρίδες σε αντικολλητικό χαρτί στο φούρνο αλλά πρόσεξε να αναποδογυρίζεις κάθε 5 λεπτά γιατί ψήνονται πιο γρήγορα από άλλα μανιτάρια. Άφησέ τα 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο συνολικά. Έτσι θα αντικαταστήσεις το μπέικον στο σάντουιτς ή τα σαλάτα του καίσαρα.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ