Γαύρος ψητός με πατάτες

33

Νοστιμίζουμε τον γαύρο με μπόλικα μυρωδικά όπως μαϊντανός, δυόσμος, τον στρώνουμε πάνω στις πατάτες και τον ψήνουμε.

Υλικά
700 γρ. πατάτες, σε πολύ λεπτές φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1½ κιλό ντομάτες, βρασμένες για 1-2 λεπτά και ψιλοκομμένες
500 ml νερό
1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1/2 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
2 κιλά γαύρος, καθαρισμένος
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις πατάτες με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις ντομάτες, το νερό και το λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Απλώνουμε σε μεγάλο ταψί και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να γίνει η σάλτσα και να μαλακώσουν οι πατάτες. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε απαλά. Αραδιάζουμε πάνω από τις πατάτες τον γαύρο και ψήνουμε για 2-4 λεπτά. Σβήνουμε τον φούρνο, αφήνουμε την πόρτα μισάνοιχτη και αφήνουμε το φαγητό μέσα για 3-4 λεπτά, πριν σερβίρουμε.

Στο ποτήρι μας μια δροσερή μπίρα lager.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here