Ταλιατέλες πριμαβέρα

464

Σπαράγγια, αρακάς, καρότα, σπανάκι, μάραθος, όλη η άνοιξη στο πιάτο μας.

Υλικά
500 γρ. ταλιατέλες
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
200 γρ. καρότα, σε κυβάκια
150 γρ. σπαράγγια, σε κομμάτια 2-3 εκ.
150 γρ. αρακάς, κατεψυγμένος
200 ml κρασί, λευκό, ξηρό
150 γρ. φινόκιο, σε κυβάκια
150 γρ. σπανάκι φρέσκο, κομμένο
1 μάτσο μάραθος, ψιλοκομμένος
ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
70 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα
100 γρ. παρμεζάνα σε φλούδες
80 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο σε 50 ml από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα καρότα, σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ρίχνουμε τα σπαράγγια και τον αρακά και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά. Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία. Τα σουρώνουμε, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα λαχανικά, προσθέτουμε το φινόκιο και το σπανάκι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τον μάραθο, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε σε πιάτα και ρίχνουμε σε κάθε πιάτο παρμεζάνα, φουντούκια και λίγο ελαιόλαδο.

Στο ποτήρι μας: Saunignon blanc.

Συνταγή: Χριστόφορος Πέσκιας

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ