Πόσο καιρό κρατούν οι γυναίκες ένα μυστικό; Σε ποιους το αποκαλύπτουν και αρχίζει το κουτσομπολιό;

621

«Μία γυναίκα δεν μπορεί να κρατήσει μυστικό για περισσότερο από δύο μέρες», υποστηρίζει βρετανική δημοσκόπηση. Ανάλογα με το ποιον αφορά το κουτσομπολιό, οι αρχικοί αποδέκτες των πληροφοριών είναι ο σύντροφό, ο σύζυγός, η κολλητή ή η μητέρα τους. Άλλες γυναίκες, προβλήματα στις ερωτικές σχέσεις, χρήματα και ψώνια, βρίσκονται στην κορυφή του καταλόγου των κουτσομπολιών.

Στην έρευνα συμμετείχαν 3.000 γυναίκες ηλικίας 18-65 ετών.

Από τα αποτελέσματα φάνηκε ότι τέσσερις στις δέκα γυναίκες, δεν μπορούν να κρατήσουν μυστικό για περισσότερο από 47 ώρες και 15 λεπτά, ανεξάρτητα από το πόσο προσωπικές ή εμπιστευτικές, είναι οι πληροφορίες που έρχονται στα αυτιά τους.

Περισσότερες από τις μισές παραδέχτηκαν ότι, το αλκοόλ τις κάνει πιο ευάλωτες στο να διαδώσουν το μυστικό σε άλλους.»Είναι επίσημο! Οι γυναίκες δεν μπορούν να κρατήσουν μυστικό.Ήμασταν προετοιμασμένοι για το πόσα πολλά μυστικά, λένε οι γυναίκες μεταξύ τους.

Αυτό που δεν περιμέναμε, είναι το πόσο αδύναμες είναι να κρατήσουν ένα μυστικό και το πόσο γρήγορα, μπορούν να το ξεφουρνίσουν», επεσήμανε ο Μάικλ Κοξ, που διενήργησε την έρευνα.
Το καθησυχαστικό είναι ότι, παρά το γεγονός ότι αποκαλύπτουν ακόμα και τα πιο σημαντικά μυστικά, το κάνουν με ακροατήριο, που δεν έχει καμία σχέση με το μυστικό αυτό καθεαυτό.

Τα νούμερα της έρευνας

Σύμφωνα με την έρευνα, η μέση γυναίκα ακούει περίπου τρία κουτσομπολιά κάθε εβδομάδα, τα οποία μεταφέρει σε τουλάχιστον ένα άτομο. Ο μέσος όρος του χρόνου, που μια γυναίκα μοιράζεται με ένα τρίτο πρόσωπο το μυστικό που της έχουν εμπιστευτεί, είναι 5 ώρες.

Τρεις στις δέκα αναφέρουν ότι, νιώθουν μια ακατανίκητη ανάγκη να αποκαλύψουν την πληροφορία που έμαθαν, ενώ σχεδόν οι μισές υποστηρίζουν ότι, το κάνουν για να ανακουφιστούν από το βάρος του μυστικού.

Ωστόσο, τα δύο τρίτα των γυναικών, καταλήγουν να αισθάνονται ενοχές μετά τη “διαρροή” των πληροφοριών. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι, οι ίδιες θεωρούν ότι μπορούν να κρατήσουν ένα μυστικό, με το 83% να θεωρεί τον εαυτό του 100% άτομο εμπιστοσύνης. Περισσότερες από τέσσερις στις δέκα πιστεύουν ότι, δεν είναι κακό να μοιραστούν το μυστικό ενός φίλου με κάποιον, που δεν τον γνωρίζει.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ