4 αφορμές για να πηγαίνουμε στην παιδική χαρά

533

Μετράμε αντίστροφα για να κλείσουν τα σχολεία και ενώ εμείς σκεφτόμαστε δουλειές και υποχρεώσεις, τα παιδιά μας ένα πράγμα μόνο θέλουν: Να παίξουν με την ψυχή τους!

Θα τα αφήσουμε σε έναν καναπέ να βαρεθούν με ένα τάμπλετ στα χέρια ή μήπως θα τα πάρουμε να πάμε παρέα στην παιδική χαρά της γειτονιάς μας;

Ξέρετε πόσα οφέλη έχουν να αποκομίσουν τα παιδιά κάνοντας κούνια, σκαρφαλώνοντας στις “αράχνες” αναρρίχησης, κάνοντας τραμπάλα και τσουλήθρα;

Το πρώτο και κύριο είναι το παιχνίδι αυτό καθεαυτό! Ας μην ξεχνάμε ότι η λέξη παιδί προέρχεται από το ρήμα παίζω!

Συνεπώς, παιδί σημαίνει παιχνίδι!

Και εάν βρούμε κι εμείς λίγο κουράγιο (αχ, κουρασμένες είμαστε όλες μας!), πάρουμε κι ένα καφεδάκι στο χέρι και μια φίλη μας παρέα, θα πάμε στην παιδική χαρά και τα παιδάκια μας θα ωφεληθούν πολλαπλά όσον αφορά στην ανάπτυξη και τη διαπαιδαγώγησή τους.

Τα παιδιά στην παιδική χαρά:

1. Εξασκούν τις κινητικές τους δεξιότητες και έρχονται σε άμεση επαφή με το σώμα τους.

2. Δοκιμάζοντας νέα παιχνίδια και καινούριες δεξιότητες, ενισχύεται η αυτοπεποίθησή τους. Είναι υπέροχο για αυτά να μπορούν να προχωράνε κάθε φορά ένα βήμα παραπέρα!

3. Συναντούν τους φίλους τους από τη γειτονιά και γνωρίζουν καινούριους. Ποιο παιδάκι θέλει να παίζει μόνο; Με αυτόν τον τρόπο κοινωνικοποιούνται, εφαρμόζουν κανόνες, μοιράζονται στιγμές.

4. Δοκιμάζουν τα όριά τους και αντιμετωπίζουν τους φόβους τους.Μπορεί εσείς να τρέμετε βλέποντάς τα να σκαρφαλώνουν, εκείνα όμως ξέρουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν. Αν όχι από την πρώτη φορά, σίγουρα την επόμενη!

Ας εκμεταλλευτούμε, λοιπόν, τις διακοπές του Πάσχα, και ας χαρίσουμε στα παιδιά μερικές σημαντικές στιγμές ξεγνοιασιάς, ακόμα κι αν αυτές μεταφράζονται σε μία ώρα, 2-3 απογεύματα μέσα στην εβδομάδα! Το αξίζουν!

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ