Τα παιδιά πάντα θα θέλουν να είμαστε το ασφαλές μέρος στο οποίο μπορούν να επιστρέφουν

595

Εγκυμοσύνη = 9-10 μήνες
Γέννηση = 1 μέρα
Τέταρτο τρίμηνο = 3 μήνες
Στα χέρια = 6-10 μήνες
Εξερεύνηση μπουσουλώντας = 3-12 μήνες
Εξερεύνηση περπατώντας = 18-27 μήνες

Σύνολο = 1.375 μέρες έντονης αλληλεξάρτησης και φροντίδας
«Τα μωρά μάς χρειάζονται να είμαστε φροντιστικοί, υπομονετικοί και ήρεμοι όσο διανύουν αυτό το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Μας χρειάζονται να καλύπτουμε τις ανάγκες τους στο τώρα. Χωρίς να αγωνιούμε ότι θα έχουν αυτή την έντονη αλληλεξάρτηση για πάντα.

Από τη σύλληψη μέχρι και τα 3 έτη χρειάζονται το ώριμο νευρικό μας σύστημα να τα βοηθήσει να κοιμηθούν, να συνέλθουν από το στρες, να βγάλουν τη μέρα, να εξερευνήσουν. Μας χρειάζονται για να καταλάβουν τα συναισθήματα και τις σχέσεις.

Χρειάζονται να δανείζονται τον ώριμο εγκέφαλό μας όσο ο δικός τους ωριμάζει.

Αναπτύσσονται κι εξελίσσονται και η αλληλεξάρτηση γίνεται λιγότερο έντονη.

Όταν αφηνόμαστε σε αυτή την αλληλεξάρτηση ελεύθερα, με χαρά κι ενθουσιασμό χωρίς ενδοιασμούς – τα παιδιά μας ανθίζουν! Οι εγκέφαλοί τους αναπτύσσονται, γίνονται ανθεκτικά ψυχικά, δημιουργικά, ευφυή και κοινωνικά.

Η ψυχική και η σωματική τους υγεία είναι προστατευμένες.
Παρακαλούμε λοιπόν, θυμηθείτε την ποιότητα της συγκεκριμένης χρονικής διάρκειας αυτών των πρώτων 1.375 ημερών και της σημαντικής επίδρασης που έχει ο τρόπος που τις φροντίζετε.

Όταν το μωρό σας σας χρειάζεται για να κοιμηθεί, όταν θέλει να το έχετε όλη την ημέρα αγκαλιά, όταν θέλει να θηλάζει όλη μέρα, όταν θέλει να είναι συνεχώς καθισμένο στα πόδια σας, όταν θέλει να το κοιτάτε όλη τη μέρα, όταν θέλει να σας κοιτάει όλη τη μέρα. Γιορτάστε το. Θα τελειώσει.

Μετά τα 3 έτη τα παιδιά ακόμη χρειάζονται φροντίδα, ηρεμία, υπομονή και αλληλεξάρτηση. Αλλά όχι τόσο έντονα.

Όλοι οι άνθρωποι χρειαζόμαστε την αλληλεξάρτηση.
Τα παιδιά πάντα θα θέλουν να είμαστε το ασφαλές μέρος στο οποίο μπορούν να επιστρέφουν. Αν τα φροντίσουμε στην αρχή της ζωής τους θα μας βλέπουν σαν αυτό το ασφαλές μέρος. »

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ