Νηστίσιμος μουσακάς που θα λατρέψεις!

598

Ο μουσακάς είναι ένα κατ’ εξοχήν μη νηστίσιμο φαγητό. Και πώς να μην είναι, άλλωστε, αφού έχει μέσα κιμά και μπεσαμέλ;; Εμείς θα καταρρίψουμε αυτό τον μύθο και θα σου δείξουμε πώς μπορείς να φας τον μουσακά ακόμα και τη Μεγάλη Εβδομάδα!

Νηστίσιμος μουσακάς και για την ακρίβεια «moussaka bowls» είναι η σημερινή μας συνταγή που ελπίζουμε να λατρέψεις όσο κι εμείς! Προμηθεύσου όλα τα υλικά και μπες στην κουζίνα!

Ο νηστίσιμος μουσακάς θέλει τα εξής υλικά:
2 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
4 μεγάλες ντομάτες, κομμένες στη μέση
Μια χούφτα μαϊντανό

Για τον «κιμά» από φακές:

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, θρυμματισμένη
1/2 κ.γλ. κανέλα
1/2 κ.γλ. πάπρικα
1/2 κ.γλ. ρίγανη
400 γρ. ψιλοκομμένος ντομάτες
400 γρ. φακές βρασμένες
1 κ.σ. εκχύλισμα μαγιάς

Για τη μπεσαμέλ από γιαούρτι:

8 κ.σ. γιαούρτι σόγιας
Μοσχοκάρυδο
Ελαιόλαδο

Πώς θα φτιάξεις τον νηστίσιμο μουσακά;
Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά.
Πασπαλίζουμε τις μελιτζάνες με το ελαιόλαδο και τις σοτάρουμε για 5-6 λεπτά.
Βάζουμε και τις ντομάτες στο τηγάνι, για 4 λεπτά.
Για τον «κιμά» από φακές, βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά.
Ρίχνουμε μέσα και το σκόρδο, την κανέλα, την πάπρικα και την ρίγανη και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τις φακές, το εκχύλισμα μαγιάς και 50 ml νερό και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
Βάζουμε σε μπολάκια τις φέτες μελιτζάνας και λίγη ντομάτα.
Συνεχίζουμε με τον κιμά από φακές και ολοκληρώνουμε με τη μπεσαμέλ από γιαούρτι.
Προσθέτουμε μαϊντανό κι απολαμβάνουμε!

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ