Γλυκό κουταλιού φράουλα…από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

168

Ένα από τα ωραιότερα γλυκά κουταλιού και πανεύκολο, μπορεί να φαγωθεί μόνο του, να συνοδεύσει το παγωτό μας η το γιαούρτι μας.

Για να το φτιάξουμε θα χρειαστούμε ένα κιλό φράουλες, όχι πολύ ώριμες, να κρατάνε λίγο, 850 γραμμάρια ζάχαρη, πάντα βάζω λίγο λιγότερο από το βάρος τους για να μην είναι πολύ γλυκό, ένα κλαδάκι αρμπαρόριζα και χυμό από μισό λεμόνι.

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φράουλες, αν είναι μεγάλες τις κόβουμε στα δύο και τις βάζουμε μέσα σε μια κατσαρόλα ρίχνοντας την ζάχαρη ενδιάμεσα, φράουλες ζάχαρη, φράουλες ζάχαρη, βάζουμε κι ένα κλαδάκι αρμπαρόριζα, αν δεν έχετε βάλτε ένα σφηνάκι κονιάκ και αφήστε τες μέχρι την άλλη μέρα να βγάλουν τα νερά  τους.

Την άλλη μέρα ανοίγετε το μάτι της κουζίνας σε μέτρια θερμοκρασία κι αφήνετε να βράσουν, στην αρχή αφρίζουν, αν είναι πολύς ο αφρός και χρειάζεται, ξαφρίστε τες λίγο.

Αφήστε τες να βράσουν σιγά, μέχρι να δέσει το σιρόπι τους, δεν θα χρειαστεί πάνω από είκοσι με είκοσι πέντε λεπτά, πάντα σε μέτρια θερμοκρασία όπως είπαμε.

Να το φυλάξετε σε γυάλινο βαζάκι μέσα στο ψυγείο, γιατί η φράουλα είναι πολύ ευαίσθητη.

 

FB            #timageirevounpaliavrio

Twitter   #timageirevounpaliavrio

Ραδιόφωνο

 

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. First off I want to say terrific blog! I had a quick question which
    I’d like to ask if you do not mind. I was interested
    to know how you center yourself and clear your thoughts prior to writing.

    I have had a difficult time clearing my mind in getting my thoughts
    out there. I truly do enjoy writing however it just seems like
    the first 10 to 15 minutes are usually wasted just trying to figure out how to begin. Any suggestions or hints?
    Thank you!

  2. Hello would you mind sharing which blog platform you’re using?
    I’m going to start my own blog in the near future but I’m having a hard time choosing between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.
    The reason I ask is because your design seems different then most blogs and I’m looking for something unique.
    P.S My apologies for being off-topic but I had to ask!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here