Πόσο επηρεάζουν την επιδερμίδα σας οι μέρες της περιόδου…

531

Και πώς μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τα προβλήματα που προκαλεί στην όψη σας το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο -ο μεγάλος ορμονικός υπαίτιος της ομορφιάς σας.
Για την πλειοψηφία των γυναικών, η περίοδος είναι μια κατάσταση που επιφέρει εσωτερικούς πόνους και ψυχοσωματική κόπωση, παράλληλα με μια σειρά ορατών «μπελάδων», που έχουν να κάνουν με την όψη του προσώπου τους -ξηρότητα, κνησμός, ακμή, ερυθριάσεις και ερεθισμοί.

H ειδική δερματολόγος και εμπειρογνώμονας στο προεμμηνορροϊκό σύνδρομο Emma Thornton, διδάκτωρ στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου της Αδελαΐδας (Αυστραλία), εξηγεί τους τρόπους για να μετριάσετε όλα αυτά τα αισθητικά προβλήματα.

«Στο διάστημα μεταξύ ωορρηξίας και εμμηνόρροιας, κάθε γυναίκα διάγει μια περίοδο μιας έως δύο εβδομάδων, όπου τα επίπεδα των ορμονών (οιστρογόνων και προγεστερόνης) μεταβάλλονται σφοδρά», λέει η Thornton και συνεχίζει: «Η κορτιζόλη παίζει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία της έμμηνου ρύσης, με αποτέλεσμα την αύξηση των φλεγμονών, που πιθανώς να οδηγήσουν σε ξέσπασμα ορατών πληγών και ακμής. Συνδυαστικά με την μεγέθυνση των δερματικών πόρων, πολλαπλασιάζονται οι περιπτώσεις εισόδου στο δέρμα βακτηριδίων και άλλων εξωτερικών επιβαρυντικών παραγόντων –από την ηλιακή ακτινοβολία έως και την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφών που περιέχουν τοξίνες».

Οι τρόποι άμεσης αντιμετώπισης
«Εάν η επιδερμίδα σας εμφανίζει υπερβολική λιπαρότητα, εφαρμόστε μια μάσκα πηλού που θα μετριάσει τα συμπτώματα (κυρίως φαγούρα και φλεγμονές). Παράλληλα, πίνετε άφθονο νερό για να διατηρήσετε το δέρμα σας διαρκώς ενυδατωμένο και το πεπτικό σύστημα υγιές», συμβουλεύει η Thornton και συνεχίζει: «Επικουρικά, δοκιμάστε ένα συμπλήρωμα διατροφής από εκχύλισμα λιγαριάς (η επιστημονική ονομασία είναι Agnus Castus), το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί επί αιώνες για τη θεραπεία του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου με άριστα αποτελέσματα, ενώ τα πόσιμα εκχυλίσματα εχινάκειας και καλέντουλας βοηθούν επικουρικά, καθώς μειώνουν την ερυθρότητα και την ακμή.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ