Τηγανητό ρύζι από κουνουπίδι αρωματισμένο με τζίντζερ!

484

Μια συνταγή που δεν βλέπεις κάθε μέρα μπροστά σου, αλλά πραγματικά είναι πεντανόστιμη! Μπορείς να τη φτιάξεις εάν δεν τρως κρέας γενικά, εάν νηστεύεις ενόψει Πάσχα ή ακόμα κι επειδή θέλεις να κάνεις μια αποτοξίνωση στον οργανισμό σου!
Τηγανητό ρύζι από κουνουπίδι αρωματισμένο με τζίντζερ, μέλι και edamame! Σου προτείνουμε να δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή ακόμα κι αν δεν σου αρέσει το κουνουπίδι!

Τι θα χρειαστείς για το τηγανητό ρύζι από κουνουπίδι;
1/2 κεφάλι από ένα μεγάλο κουνουπίδι
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1 πορτοκαλί πιπεριά, κομμένη σε κομμάτια
1 φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε φέτες
Λίγο τζίντζερ σε σκόνη
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
4 μεγάλα αυγά
1 φλιτζάνι αρακά
1 φλιτζάνι edamame
Αλάτι

Πώς θα φτιάξεις το τηγανητό ρύζι από κουνουπίδι;
Κόβουμε το κουνουπίδι σε κομμάτια και το βάζουμε στο multi, χτυπώντας το μέχρι να σχηματιστούν μικροί κόκκοι, σαν ρυζιού.
Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα wok ή σ’ ένα τηγάνι, και βάζουμε μέσα την πιπεριά, το κρεμμύδι και λίγο τζίντζερ.
Προσθέτουμε το κουνουπίδι και τον αρακά και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, με σκεπασμένο το wok.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε τη σάλτσα σόγιας και το μέλι.
Σε ένα ξεχωριστό μικρό μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά.

Σπρώχνουμε το μείγμα με το κουνουπίδι στη μια πλευρά του wok και προσθέτουμε στην άλλη πλευρά 1 κουταλάκι λάδι, μετά τα αυγά, ανακατεύοντάς τα με το κουνουπίδι μέχρι να μαγειρευτούν για 2 λεπτά.
Αφαιρούμε απ’ τη φωτιά και σερβίρουμε με λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι και τα edamame και προσθέτουμε, εάν χρειάζεται, αλάτι.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ