Ριγκατόνι με πιπεριές και σπαράγγια

511

Ένα νόστιμο, κομψό και ελαφρύ πιάτο ζυμαρικών, ένα χάρμα οφθαλμών όσο το μαγειρεύετε… Από την ιταλική παράδοση σε ένα απλό αλλά γεμάτη φινέτσα συνταγή για το καθημερινή σας τραπέζι.

Τα ριγκατόνι γεννήθηκαν στη Ρώμη και ανήκουν στα μεγαλύτερα κοντά ζυμαρικά της ιταλικής παράδοσης. Έχουν το πλεονέκτημα να αναδεικνύουν με το σχήμα και τη γραμμωτή υφή τους τόσο τις πλούσιες σάλτσες κρέατος (π.χ. ραγού μπολονιέζε) όσο και τις πιο εκλεπτυσμένες.

Ωστόσο, τα ριγκατόνι λειτουργούν το ίδιο καλά και με μια απλή σάλτσα βασιλικού ή μια ελαφριά σάλτσα λαχανικών. Χάρη στο κοίλο εσωτερικό τους, συγκρατούν και φυλακίζουν τη ρευστότητα και τα μικρά κομμάτια των υλικών. Δεύτερο πλεονέκτημά τους είναι το εξαιρετικό κράτημα στο βράσιμο, πράγμα που τα κάνει ιδανικά ζυμαρικά φούρνου.

Ριγκατόνι με πιπεριές και σπαράγγια

Υλικά για 4 άτομα
400 γρ. ριγκατόνι
1 μέτριο κρεμμύδι
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπερι
200 γρ. σπαράγγια
4 κ.σ. λάδι
1 κ.γ. θυμάρι
Τριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρουμε το κρεμμύδι, αφού το έχετε ψιλοκόψει. Προσθέτουμε τις πιπεριές σε κυβάκια ή λεπτές φετούλες, σκεπάζουμε το τηγάνι και το αφήνουμε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.

Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τα σπαράγγια και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για περίπου 8-10 λεπτά, ανάλογα με το πάχος. Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Παίρνουμε περίπου τα 2/3 από το τηγάνι με τις πιπεριές και τα πολτοποιούμε στο multi ή με μπλέντερ μαζί με το θυμάρι.

Στο μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και κρατάμε 1 φλυτζανάκι νερό από αυτό στο οποίο έχουν βράσει.

Ρίχνουμε το νερό μαζί με τη σάλτσα και τα σπαράγγια να πάρουν μία βράση. Ανακατεύουμε αμέσως τα ριγκατόνι με τη σάλτσα, προσθέτουμε και τις υπόλοιπες πιπεριές με τα σπαράγγια, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ