Σαρακοστιανά ξεροτήγανα!

606

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

για τη ζύμη:

1/3φλ. νερό
1/3φλ. κονιάκ
1/3φλ. σπορέλαιο
1φλ. χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1κ.γλ. κοφτό μαγειρική σόδα
αλεύρι Φαρίνα όσο πάρει
λάδι για το τηγάνισμα
για το μέλωμα:

1/2 θυμαρίσιο μέλι
1φλ. νερό
1κ.γλ. κοφτό κανέλα
1κ.γλ. κοφτό γαρίφαλο
καρύδια χοντροκομμένα για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Ανακάτεψε την μαγειρική σόδα με το πορτοκάλι. Αφού φουσκώσει ο χυμός πορτοκάλι ρίξτον σε μια λεκανίτσα και από πάνω ρίξε το σπορέλαιο, το κονιάκ, το νερό, το ξύσμα από το πορτοκάλι και όσο αλεύρι πάρε. Ζύμωσε μέχρι να σου γίνει μια ωραία ελαστική ζύμη. Άφησε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για λίγο σκεπασμένο με μια πετσέτα.

Έπειτα πάρε κομμάτια από τη ζύμη, άπλωσε τα και κόψε τα σε λωρίδες κατά μήκος. Το σχέδιο που μπορείς να κάνεις είναι το ρολάκι- σαν τριαντάφυλλο δηλαδή- ή σε φιόγκο, ή όποιο άλλο σχέδιο μπορείς να κάνεις. Βάλε λάδι σε τηγάνι και ρίξε μέσα τα ξεροτήγανα σου μέχρι να ροδίσουν

 

Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίξε το μέλι να αραιώσει λίγο και έπειτα ρίξε μέσα την κανέλα και το γαρίφαλο. Στην κατσαρόλα αυτή βούτα και τα ξεροτήγανα σου μετά το τηγάνι. Βάλτα σε μια πιατέλα και πασπάλισε τα με καρύδι. Αυτό ήταν, έτοιμα τα ξεροτήγανα σου!

Bonus Tips:
Η επιλογή στο μέλι είναι καθαρά προσωπική. Αν σου αρέσει οποιοδήποτε άλλο μπορείς να το χρησιμοποιήσεις. Επίσης, αν δεν αγαπάς τα μπαχαρικά- όπως η αδερφή μου- μπορείς να τα παραλείψεις και να βουτήξεις τα ξεροτήγανα σου απλά σε μέλι. Τέλος, εγώ για να μην κρατάν πολύ λαδίλα, πρώτα αφήνω για λίγο τα ξεροτήγανα να στραγγίξουν σε χαρτί και έπειτα τα περνάω από το μέλι.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ