Σαρδέλα φούρνου με κόκκινες πιπεριές …από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

588

Θρεπτικές και πολύ νόστιμες οι σαρδελίτσες, που γίνονται καταπληκτικά στον φούρνο με πολλούς τρόπους, σήμερα θα τις φτιάξουμε με κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης.

Θα χρειαστούμε εκτός από τις σαρδέλες, αλατοπίπερο, τριμμένες ντομάτες, λίγο λάδι, λίγη ξερή ρίγανη, πιπεριές Φλωρίνης  και μια δυο πράσινες, αν σας αρέσει και σας βρίσκεται, ρίξτε κι ένα ποτηράκι του κρασιού ούζο και θα με θυμηθείτε.

Καθαρισμένες και πλυμένες τις σαρδέλες μας, τις βάζουμε μέσα στο πυρέξ που θα τις ψήσουμε, τις αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την ρίγανη, την τριμμένη ντομάτα, τις πιπεριές ψιλοκομμένες, το λαδάκι, το ούζο εφόσον βάλουμε, και τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω να ψηθούν για καμία ώρα περίπου κ είναι έτοιμες.

Κι όπως έλεγε ο φίλος μου ο Θόδωρος στην Ύδρα, «κορίτσια δεν χρειάζονται πολλά πράγματα για να κάνεις ένα φαγάκι, με λίγα και φτωχά πράγματα το κάνεις υπέροχο … όλα όμως θέλουν τον τρόπο τους, θέλουν να τους μιλάς, ότι αγγίζεις, με ότι καταπιάνεσαι,  θέλει να του τραγουδάς, έτσι όλα γίνονται καλύτερα, μαλακώνουν»…

Κάντε το κι εσείς…

Σημείωση: για ένα κιλό σαρδέλες, δυο τριμμένες ντομάτες και τέσσερις πέντε πιπεριές Φλωρίνης, αν είναι μικρές βάλτε πέντε, αν είναι μεγάλες τέσσερις.

 

 

 

Αυτή και άλλες συνταγές της καθημερινότητάς μας θα βρείτε στο βιβλίο μου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε ; θα σας πω εγώ»…

 

FB            #timageirevounpaliavrio

Twitter   #timageirevounpaliavrio

Ραδιόφωνο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ