Γαλατόπιτα σιροπιαστή σκεπαστή με κανταΐφι…από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

634

Αρχικά φτιάχνουμε μια κρέμα, την γαλατόπιτα δηλαδή και την αφήνουμε να περιμένει.

Ανοίγουμε το κανταΐφι πολύ πολύ καλά και απλώνουμε το μισό του μισού απ αυτό σε ένα πολύ καλά βουτυρωμένο ταψάκι.

Ρίχνουμε από πάνω την γαλατόπιτα που έχουμε φροντίσει να μην είναι πολύ σφιχτή, ως συνήθως και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι, μπορεί να περισσέψει μην το βάλετε όλο.*

Ρίχνουμε λίγο λιωμένο βούτυρο πάνω στην επιφάνεια και το ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 πάνω κάτω για μισή ώρα περίπου, θα το δείτε, μόλις πάρει ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα, είναι έτοιμο.

Όσο το γλυκό ψήνεται,, ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά μαζί, τρία ποτήρια νερό, ένα ποτήρι ζάχαρη, την φλούδα από ένα λεμόνι και τα βράζουμε για δέκα λεπτά, το αφήνουμε να χάσει την μεγάλη θερμοκρασία του και μόλις το γλυκό ψηθεί, το ρίχνουμε από πάνω.

Μόλις βγάλετε το γλυκό από τον φούρνο, αμέσως ρίχνετε λίγο σιρόπι, περιμένετε να το πιεί, μετά το κόβετε κομμάτια και ρίχνετε και το υπόλοιπο για να ρουφήξει καλά.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι της γαλατόπιτας, για το σιρόπι σας τα γράφω, ένα πακέτο φύλλο κανταΐφι και λίγο βούτυρο για το άλειμμα του φύλλου.

Τη συνταγή για τη γαλατόπιτα μπορείτε να τη δείτε εδώ

*Το φύλλο που θα περισσέψει μην το πετάξετε, όταν θα κάνετε μακαρόνια στον φούρνο σουφλέ, μπερδέψτε το μέσα και θα είναι υπέροχο.

Αυτή και άλλες συνταγές της καθημερινότητάς μας θα βρείτε στο βιβλίο μου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε ; θα σας πω εγώ»…

FB   #timageirevounpaliavrio

Twitter #timageirevounpaliavrio

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ