Βλιτόρυζο, όπως το σπανακόρυζο…από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

525

Χθες το πρωί πάλι δεν ήξερα τι να μαγειρέψω, είναι και κάποιες μέρες που κολλάει το μυαλό, έτσι σκέφτηκα τα βλίτα που είχα βράσει και είπα να τα κάνω αλλιώς, μιας και νομίζω πως σιγά σιγά δεν θα τα βρίσκουμε πια…

Λοιπόν έχουμε και λέμε, θα χρειαστούμε βλίτα, αλατοπίπερο, ένα κύβο λαχανικών φρέσκο, ντομάτες ψιλοκομμένες, ένα γεμάτο φλυτζάνι ρύζι και λίγο λάδι.

Τις ποσότητες τις κανονίζετε εσείς, εγώ ας πούμε γι αυτό το φαγητό χρειάστηκα ένα κιλό βλίτα καθαρισμένα, τρεις ντομάτες και το ένα φλυτζάνι ρύζι, έβαλα μπασμάτι.

Τα βλίτα τα είχα ήδη βράσει, τα έριξα στην κατσαρόλα με λίγο λάδι τα αλατοπιπέρωσα, έριξα τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον κύβο και τα άφησα να βράσουν για δέκα λεπτά, ουσιαστικά να ενσωματωθούν οι γεύσεις, αμέσως μετα, συμπλήρωσα λίγο νεράκι και μόλις πήρε βράση έριξα το ρύζι, δεν θέλει πολύ, σ ένα τέταρτο ήταν έτοιμο.

Το σερβίρισα με ένα αυγό τηγανητό μάτι από πάνω, τυρί φέτα και λίγο παξιμάδι κρίθινο, ήταν απόλαυση!!

 

 

Αυτή και άλλες συνταγές της καθημερινότητάς μας θα βρείτε στο βιβλίο μου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε ; θα σας πω εγώ»…

 

FB            #timageirevounpaliavrio

Twitter   #timageirevounpaliavrio

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ