Γλυκό κουταλιού βύσσινο…από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

558

Ένα γλυκό του καλοκαιριού υπέροχο, αφού τα βύσσινα τα βρίσκουμε στο τέλος της Άνοιξης, εκεί στα τέλη του Μάη, εμείς τουλάχιστον της Αθήνας, για ένα ωραίο κέρασμα, για το γιαούρτι, για το παγωτό μας,  για υπέροχα γλυκά ψυγείου…

Θα χρειαστούμε για να το φτιάξουμε, ενάμιση  κιλό βύσσινο, άλλη τόση ζάχαρη, μισό ποτήρι νερό και ένα σφηνάκι χυμό λεμονιού.

Πλένουμε τα βύσσινα και βγάζουμε τα κουκούτσια τους, εγώ έχω ένα ειδικό εργαλείο, όταν τελειώσετε, ότι ζουμί έχει βγει να το ρίξετε μέσα στην κατσαρόλα, όσο είναι και λίγο.

Βάζουμε τα βύσσινα στην κατσαρόλα και ρίχνουμε από πάνω την ζάχαρη και τ αφήνουμε έτσι μέχρι την επομένη μέρα, για να δούμε πόσο νερό έχουν βγάλει από μόνα τους.

Αν έχουν βγάλει πολλά νερά, τότε βάζουμε λίγο λιγότερο και από το μισό ποτήρι νερό και το βάζουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά. ώσπου να δούμε το γλυκό μας να «δένει», κλείνουμε την φωτιά και το αφήνουμε μέχρι την επόμενη μέρα να κρυώσει, τότε θα δούμε αν πραγματικά έχει δέσει, αν όμως είναι λίγο ακόμη ρευστό, το βάζουμε πάλι να βράσει για δέκα δεκαπέντε λεπτά και είναι έτοιμο, τότε ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιού στο τελείωμα .

Βάζουμε το γλυκό σε καθαρά γυάλινα βάζα και τα τοποθετούμε στο ψυγείο η  σε δροσερό μέρος.

Σημείωση: Αν δεν βρείτε βύσσινα φτιάξτε το με κεράσια, γίνεται υπέροχο.

Καλή επιτυχία

 

Αυτή και άλλες συνταγές της καθημερινότητάς μας θα βρείτε στο βιβλίο μου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε ; θα σας πω εγώ»…

 

FB            #timageirevounpaliavrio

Twitter   #timageirevounpaliavrio

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ