Κολοκυθανθοί με φέτα στην κατσαρόλα…από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

481

Την Παρασκευή όταν μπορώ πηγαίνω στην λαϊκή για τα ψώνια της εβδομάδας, μου αρέσει ιδιαίτερα, άσε που βρισκω ποικιλία προϊόντων κι όχι μόνο τα … «φουσκωμένα».

Έτσι χαζεύοντας με την φρεσκάδα των πάγκων, έπεσα σε κολοκυθάκια καταπληκτικά, φρεσκότατα, με το ανθάκι τους, ζητώ μια σακούλα για να βάλω και μου λέει ο μανάβης…

-μαζί με το άνθος να τα πάρεις όχι σαν κάποιες που έρχονται εδώ τα σπάνε και μου τα αφήνουν μέσα για να γλιτώσουν ταχα μου βάρος…

-Όχι, το αντίθετο θα κάνω θα πάρω και τα σπασμένα που σου άφησαν, μην ανησυχείς…

– Ααα κατάλαβα μου λέει, εσύ ξέρεις…

Όντως ξέρω, τόσα χρόνια στην πατρίδα μου την Αρκαδία με πολλές μνήμες από τα χωριά της αλλά και την Κρήτη, έχω μάθει τι σημαίνει καλό και ποιοτικό φαγητό.

Ας φτιάξουμε λοιπόν αυτό το υπέροχο φαγάκι με το τίποτα…

Θα χρειαστούμε λίγα κολοκυθάκια και τα ανθάκια τους πιο πολλά να είναι τα ανθάκια,  δυο τρεις πατάτες, λίγο μαιδανό, αλατοπίπερο, δυο ντομάτες ώριμες, ένα κύβο ζελέ αρωματικών, λίγο λάδι και φέτα.

Βάζετε στην κατσαρόλα λίγο λάδι, κόψτε τα κολοκυθάκια ροδέλες χοντρές και ρίξτε τα μέσα, τις πατάτες χοντροκομμένες επίσης, τσιγαρίστε τα λίγο, ρίξτε δυο ντομάτες περασμένες στο μούλτι, αλατοπιπερώστε, ρίξτε μια χούφτα μαιδανό ψιλοκομμένο, ένα κύβο φρέσκο αρωματικών και αφήστε να σιγοβράσουν με λίγο νεράκι συμπλήρωμα.

Μόλις είναι σχεδόν έτοιμα, ρίχνουμε μέσα και τα ανθάκια που έχουμε καθαρίσει, έχουμε κόψει τον στήμονα που είναι στο κέντρο, αυτό το κίτρινο και τα έχουμε πλύνει.

Αφού βράσουν κανένα δεκάλεπτο τέταρτο το πολύ, όλα μαζί, βάζουμε μέσα δυο χούφτες θρυμματισμένη φέτα, ανακατεύουμε λίγο και κλείνουμε το μάτι. Τρίψτε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, του πάει καταπληκτικά.

Δεν θα ξέρετε τι τρώτε…

Συνοδεύεται μόνο με φρέσκο ψωμί, άντε και καμιά ελίτσα

Αυτή και άλλες συνταγές της καθημερινότητάς μας θα βρείτε στο βιβλίο μου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε ; θα σας πω εγώ»…

 

FB            #timageirevounpaliavrio

Twitter   #timageirevounpaliavrio

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ