Παγωτό βανίλια με κατσικίσιο γάλα…από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

491

Θα χρειαστούμε δύο κρόκους αυγών, δυο φλυτζάνια γάλα, δυο φλυτζάνια κρέμα γάλακτος φυτική, λίγο λιγότερο από ένα φλυτζάνι ζάχαρη, δυο βανίλιες

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα, το μισό φλυτζάνι ζάχαρη και τη βανίλια.

Σ ένα άλλο σκεύος χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη, προσθέτουμε λίγο απ’ το ζεστό γάλα στους κρόκους και χτυπάμε με το σύρμα για να μην κόψει.

Ρίχνουμε το μίγμα των κρόκων στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε καλά, μετά βγάζουμε  από τη φωτιά και ενσωματώνουμε την κρέμα γάλακτος.

Αφήνουμε το μίγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια το αδειάζουμε σ’ ένα σκεύος και το βάζουμε στην κατάψυξη και ανά δύο ώρες περίπου το βγάζουμε και το χτυπάμε ελαφρά, όσο πιο πολλές φορές το κάνουμε αυτό, τόσο πιο ωραία θα είναι η υφή του παγωτού, δεν θα κάνει κρυσταλλάκια.

 

Αυτή και άλλες συνταγές της καθημερινότητάς μας θα βρείτε στο βιβλίο μου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε ; θα σας πω εγώ»…

 

FB            #timageirevounpaliavrio

Twitter   #timageirevounpaliavrio

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ