Κοτόπουλο στήθος στον φούρνο με μακαρονάκι κοφτό…από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

580

Ένα πολύ νόστιμο και ελαφρύ φαγητό είναι και αυτό που θα φτιάξουμε σήμερα, την συνταγή μου την έδωσε η κόρη μου η Μαρία, που το μαγειρεύει συχνά για τα τρία μικρά της, όμως είναι ένα εξαιρετικό πιάτο για μικρούς και μεγάλους.

Θα χρειαστούμε κοτόπουλο, μακαρονάκι κοφτό, λάδι, κρασί, ντομάτα χυμό συμπυκνωμένο, ένα κύβο κότας, αλατοπίπερο και κανελογαρύφαλα.

Παίρνουμε τρία στήθη κοτόπουλο κ τα κόβουμε σε φέτες, μέσα στην κατσαρόλα βάζουμε λάδι και τα τσιγαρίζουμε από τις δυο μεριές για 2-3 λεπτά και τα σβήνουμε με μισό ποτήρι λευκό κρασί .

Ρίχνουμε ένα κύβο κότας, συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας 250 γραμμάρια, πιπέρι, λίγο κανέλα, λίγο γαρύφαλλο, νερό μέχρι να το σκεπάσει  και το αφήνουμε να βράσει.

Μόλις βράσει δοκιμάζουμε το αλάτι και προσθέτουμε όσο και αν χρειάζεται, αδειάζουμε το φαγητό μας σε ένα ταψί και ρίχνουμε μέσα ένα πακέτο κοφτό μακαρονάκι για μεγάλο ταψί, ανακατεύουμε καλά και  προσθέτουμε ζεστό νερό, όσο χρειάζεται μέχρι να σκεπαστεί το μακαρονάκι.

Ψήνουμε το φαγητό μας στους 180 βαθμούς, σε ζεστό φούρνο, για μισή ώρα περίπου μέχρι να βράσει το μακαρονάκι κ να τραβήξει τα υγρά του.

Σερβίρουμε με τυρί τριμμένο και συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα.

 

Αυτή και άλλες συνταγές της καθημερινότητάς μας θα βρείτε στο βιβλίο μου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε ; θα σας πω εγώ»…

 

FB            #timageirevounpaliavrio

Twitter   #timageirevounpaliavrio

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ