Λικέρ Αρμπαρόριζας…από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

463

Είναι ένα απλό εύκολο και εξαιρετικά μυρωδάτο λικέρ αυτό που θα σας πω, χρειάζεται ¾ του λίτρου ρακή, η τσίπουρο χωρίς άρωμα, η βότκα, 50 φύλλα από το φυτό μας και ένα φλυτζάνι ζάχαρη για το ελαφρύ σιρόπι στο τέλος της διαδικασίας.

Σ ένα πλαστικό μπουκάλι του λίτρου από νερό βάζουμε μέσα τα φύλλα από το φυτό μας και το αλκοόλ που έχουμε, το κλείνουμε και το αφήνουμε σ ένα ήσυχο μέρος για  ένα μήνα.

Όταν περάσει ο μήνας σουρώνουμε το αλκοόλ μας που έχει αρωματιστεί και χρωματιστεί από τα φύλλα του φυτού και φτιάχνουμε ένα ελαφρύ σιροπάκι με ένα φλυτζάνι ζάχαρη και τρία νερό, το βράζουμε κανένα τέταρτο σε χαμηλή φωτιά και όταν κρυώσει το ρίχνουμε μέσα στο σουρωμένο ποτό μας, το ανακατεύουμε και το βάζουμε στα μπουκάλια μας.

Αν δεν το έχετε μέσα στο ψυγείο γιατί του πάει να είναι παγωμένο, να το σερβίρετε με θρυμματισμένο πάγο.

 

 

Αυτή και άλλες συνταγές της καθημερινότητάς μας θα βρείτε στο βιβλίο μου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε ; θα σας πω εγώ»…

 

FB            #timageirevounpaliavrio

Twitter   #timageirevounpaliavrio

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ