Σήμερα λέω να κάνουμε μια ψαρόσουπα, αρκετό κρέας δεν φάγαμε;
για να δούμε τι θα χρειαστούμε…
Ένα ψάρι για βραστό σφυρίδα, συναγρίδα, βακαλάο, λαβράκι ή όποιο άλλο σας αρέσει, δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι φρέσκο, μπορεί και κατεψυγμένο να γίνει τέλειο, περίπου ενάμιση κιλό να είναι καθαρισμένο, τρία τέσσερα μεγάλα καρότα, καθαρισμένα και κομμένα κατά μήκος στη μέση, δυο τρεις μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες κατά μήκος στη μέση κι αυτές, ένα ξερό κρεμμύδι καθαρισμένο ολόκληρο, ένα ματσάκι σέλινο, δυο τρεις ντομάτες ολόκληρες, κάνα δυο κολοκυθάκια, αλάτι και πιπέρι.
Άντε να πάμε να το φτιάξουμε…
Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα βάζουμε νερό που μόλις βράσει, βάζουμε μέσα το ψάρι και το αφήνουμε να βράσει, το ψάρι δεν θέλει πολύ ώρα, μόλις ανοίξει στον κορμό του είναι έτοιμο.
Με μια τρυπητή κουτάλα το μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και το αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένο.
Σουρώνουμε το νερό για να καθαρίσει από τυχόν κοκαλάκια και κανένα λέπι που μας ξέφυγε και βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά να βράσουν στην κατσαρόλα για μισή ώρα περίπου, θα δείτε όταν τρυπιούνται εύκολα είναι έτοιμα.
Βγάζουμε κάποια από αυτά και στολίζουμε γύρω γύρω το ψάρι μας, τα υπόλοιπα τα αφήνουμε μέσα, τα πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ, ρίχνουμε λεμονή και φρεσκοτριμμένο πιπέρι κι έτοιμη η σούπα μας.
Αν την θέλετε πιο εμπλουτισμένη μπορείτε να βράσετε μέσα λίγο ζυμαρικό, αστράκι η πεπονάκι και γίνεται πηχτή και υπέροχη.
Σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί, λευκό παγωμένο κρασί και του πάει πολύ και η μαγιονέζα.
Αυτή και άλλες συνταγές της καθημερινότητάς μας θα βρείτε στο βιβλίο μου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε ; θα σας πω εγώ»…
Twitter #timageirevounpaliavrio